Suomen Vuoden urheilija vuosimallia 2017 julkistetaan vasta huomenna juhlavin menoin Urheilugaalassa, mutta eri lajien parhaat on jo valittu. Valinnan suoritti Suomen Urheilutoimittajain liiton raati.

Toimittajien valinta on, tuskin kenellekään yllättäen, NHL:ssä Nashville Predatorsissa pelaava maalivahti Pekka Rinne.

Rinne, 35, pelasi uransa parhaan kauden ja oli yksi tärkeimmistä pelaajista, kun Predators selviytyi ensimmäisen kerran seuran historiassa NHL-finaaleihin. Niissä Pittsburgh Penguins oli parempi voitoin 4–2.

Rinne pelasi pudotuspeleissä 22 ottelua, joista Predators voitti 14. Rinteen torjuntaprosentti pudotuspeleissä oli kova 93,0 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,96.

Rinne on pelannut Predatorsissa jo vuodesta 2005. Myös tällä kaudella Rinne on ollut joukkueensa kantavia voimia. Rinne on pelannut Predatorsin maalilla 32 ottelua ja napannut näistä 21 voittoa. Kolme voitoista on tullut nollapelillä. Rinteen torjuntaprosentti tällä kaudella on 92,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,43.

Rinteen varjossa on kasvamassa uuden polven suomalainen huippumaalivahti. Predatorsin kakkosmaalivahti Juuse Saros pelasi viime yönä jo tämän kauden kolmannen nollapelinsä.