Epäonninen laukaus rikkoi NHL-tähden suojuksen ja luun – nyt valmis palaamaan: ”Haluan jo kotoa vieraskiertueelle!”

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin puolustajalla Nikita Zaitsevilla oli rutkasti huonoa onnea matkassa joulukuun 15. päivänä pelatussa ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan.

Ruotsalaishyökkääjä Henrik Zetterbergin laukaus ei ollut erityisen kova, ja paljon laukauksia blokkaavalla Zaitsveilla on luistimissaan vieläpä erilliset laukaisusuojukset. Zetterbergin laukaus osui Zaitsevin oikean jalan suojukseen ja rikkoi sen – ja samalla Zaitsevin nilkkaluun.

– Kiekko vain osui juuri oikeaan kohtaan suojuksessa ja rikkoi sen. Ihan sama kuin kiekko joskus rikkoo pleksin. Laukauksen ei tarvitse olla erityisen kova, vaan osumakohta on ratkaiseva, Zaitsev kertaa tapahtumaa Sportsnetille.

Zaitsev joutui yli kuukauden sairauslomalle ja on missannut 17 ottelua. Nyt venäläinen uskoo kuitenkin olevansa valmis palaamaan tositoimiin. Mies on luistellut jo jonkin aikaa, ja harjoitteli joukkueen mukana All Star -tauolla. Hän saattaa pelata jo keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa New York Islandersia vastaan.

Sairauslomansa aikana Zaitsev on harjoitellut niin täysipainoisesti kuin mahdollista. Hän kertoo Sportsnetille tehneensä erityisesti ylävartalotreeniä.

– Niitä vehkeitä on monenlaisia, hän viittasi laitteisiin, joilla harjoitteli tauon aikana.

Zaitsevin paluu on Torontolle tärkeä lisä. Ennen loukkaantumistaan Zaitsev oli kellottanut joukkueensa suurimman peliaikakeskiarvon, 22.50 minuuttia.

Zaitsevilla, 26, on menossa toinen kausi Torontossa; viime kaudella mies pelasi kaikki runkosarjan 82 ottelua. Ennen Toronto-pestiä hän pelasi seitsemän kautta KHL:ssä, eikä joutunut koskaan loukkaantumisen takia yhtä pitkäksi ajaksi sivuun.

– Tämä on tuntunut siltä, kuin tässä olisi mennyt vuosi. Olen todella iloinen, että pääsen takaisin pelaamaan.

Loukkaantumisen aikana Zaitsev on saanut viettää paljon aikaa kotioloissa vaimonsa Margon ja tytärtensä Sonian ja Veran kanssa. Tarpeeksi on kuitenkin tarpeeksi, kotiloistakin.

– En pysty olemaan enää kotona. Haluan kuukauden mittaiselle vieraskiertueelle! Zaitsev naurahti Sportsnetille.