Colorado Avalanche sai karua jobinpostia Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä pelatussa Vancouver Canucks -ottelussa.

Avalanchen ylivoimainen ykköstähti Nathan MacKinnon loukkaantui Canucksin puolustajan Alexander Edlerin taklauksesta. Ruotsalaispakki ei saanut jäähyä tilanteesta.

MacKinnon istui taklauksen jälkeen vaihtopenkillä tuskaisen näköisenä ja piteli kiinni vasemmasta olkapäästään. Altitude-kanavan toimittaja Marc Moser tiedotti myöhemmin kesken ottelun, että MacKinnon ei palaa enää takaisin peliin.

– Nathan MacKinnonilla on ylävartalovamma, eikä hän palaa otteluun. Ja minä taidan oksentaa, Moser tiedotti Twitterissä.

MacKinnon on pelannut uransa parasta jääkiekkoa tällä kaudella, kun 49 peliin hänellä on kasassa 24 maalia ja 60 tehopistettä. Taiturimainen hyökkääjä on NHL:n pistepörssin toisena.

22-vuotiasta kanadalaishyökkääjää pidetään NHL:n yhtenä suurimpana ehdokkaana voittamaan tällä kaudella arvostettu Hart Trophy, eli NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle jaettava palkinto.

Jos MacKinnonin loukkaantuminen osoittautuu vakavaksi, se olisi järisyttävä kolaus myös sensaatiomaista kautta kanadalaistähden rinnalla pelaavalle suomalaishyökkääjälle Mikko Rantaselle.

Rantanen on pelannut tällä kaudella 49 ottelua huikein tehoin 17+32=49. Sillä irtoaa paikka NHL:n 20 parhaan pistemiehen joukosta.

Avalanchen ja Canucksin välinen ottelu on parhaillaan kesken kolmannessa erässä tilanteessa 3-3.