Vancouver Canucksin ruotsalaisvahti Jacob Markström sai huikaista vihdoin helpotuksesta, kun hän torjui NHL-uransa ensimmäisen nollapelin viime yön ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan.

Markströmillä kesti ällistyttävät 129 NHL:n runkosarjaottelua uransa ensimmäisen nollapelin saamiseen!

27-vuotiaalla ruotsalaisella on takana huimat 3576 torjuntaa, mutta joillain ihmeellä mies ei koskaan saanut kirjattua nollapeliä ennen tätä päivää.

Markströmillä oli vain kolme ottelua matkaan yhteen NHL:n ihmeellisimpään ennätykseen, jonka teki maalivahti Pokey Reddick kausilla 1986-94.

Reddick torjui peräti 132 NHL-ottelussa ilman nollapeliä, mikä on NHL:n kaikkien aikojen eniten.

Osviittaa Markströmin suorituksen harvinaisuudesta kertoo se, että kolmanneksi pisimpään ilman nollapeliä pelasi Jim Hrivnak kausilla 1989-1994, jolla kesti ”vain” 85 ottelua nollapelin saamiseen.

Kaikkien aikojen pisimpään ilman nollapeliä uransa alusta laskettuna pelannut suomalaisvahti on Hannu Kamppuri, joka pelasi 13 ottelua kausilla 1984-85 ilman nollapeliä.

Sportsnetin Down Goes Brown -osio otti kuin sattumalta aiheen puheeksi juuri tiistaina ennen Canucksin ottelua.

– Kun mietit tätä, se on todella uskomatonta. Reddick pelasi 132 ottelua kausilla 1986-94, milloin pelattiin NHL:n historian isomaalisimpia pelejä. Markströmin putki alkoi vuonna 2010, mikä tarkoittaa sitä, että se keskittyi pelkästää ”kuolleen kiekon ajalle”. Nykyaikana ei pitäisi pystyä rikkomaan 1980-luvun maalivahtien tuloksettomuusennätyksiä. Se on sama, kuin joku haastaisi nykypäivänä Wayne Gretzkyn piste-ennätyksiä, toimittaja Sean McIndoe kirjoittaa.

Markström oli onnellinen mies voitetun pelin jälkeen.

– On todella kiva saada voitto. Olen myös todella iloinen, että minun ei tarvitse enää vastailla teidän (toimittajien) kysymyksiin siitä enää, Markström letkautti Sportsnetille.