Carolina Hurricanesiinkin murtautunut ja NHL:n jäihin ensimmäiset luistimenpiirtonsa tehneen Janne Kuokkasen pistetili ei ylhäällä vielä avautunut. AHL:n puolella Charlotte Checkersin paidassa suomalainen on puolestaan pelannut 16 ottelua tehoin 3+9.

Vaikka alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin vastuu taalajäillä on vielä toistaiseksi jäänyt minimiin, on suomalaisella asiat kaikkinensa hyvin rapakon takana. AHL:ssä on vastuuta ironnut, ja sitä kautta tietoisuus pienen kaukalon saloista vahvistuu.

– AHL on kova sarja. Joka päivä pitää pystyä tekemään parhaansa. Täällä saa kyllä kamppailla ja taistella kiekosta. Pelitapa on lähellä NHL:ää. Olen ollut yllättynyt, kuinka hyvä sarja tämä on. Täällä saa pelata taitavia pelaajia vastaan, Kuokkanen kehui NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa.

Niin kuin Kuokkanen itsekin sanoi, on sarjan taso yllättänyt hänet.

– Tempo on aika lailla sama, mutta pelaajien ratkaisut eivät ole ehkä niin fiksuja mitä ylhäällä, suomalainen kuittasi kehujen vastapainoksi.

Kuten todettua, AHL on mainio kasvualusta.

Viime kaudella OHL:ssä yli piste per peli -tahdilla jyrännyt hyökkääjä myönsi sen itsekin.

– Tämä oli minulle tosi hyvä tulla tänne ja päästä pelaamaan paljon. Onhan tämä parempi kuin se, että ylhäällä ei pääsisikään aina kokoonpanoon tai pelaisi jotain kymmentä minuuttia, niin ei se olisi kauhean kehittävää, Suomesta kauden 2015-16 jälkeen lähtenyt Kuokkanen myönsi.