Pittsburgh Penguinsin GM Jim Rutherford antoi jo aikaisemmin joulukuussa viitteitä siitä, että jättimäinen vaihtokauppa olisi mahdollisuus, jos joukkueen surkeat otteet jatkuvat.

Penguins hävisi viime yönä kotonaan Anaheim Ducksille lukemin 0-4 ja kahtena viime kautena NHL:n mestaruuden voittanut joukkue on vajonnut kolme pistettä pudotuspeliviivan alapuolelle.

Sportsnetin toimittaja Nick Kypreos tiputti uutispommin ja paljasti sunnuntain vastaisen yön NHL-kierroksen aikaan, että Rutherford olisi valmis kauppaamaan tähtipuolustaja Kris Letangia toiseen joukkueeseen.

– Yksi nimi, jonka olen kuullut siirtohuhuissa, on Kris Letang, sisäpiiritoimittaja sanoi.

Letangin kausi ei ole mennyt mitenkään mairittelevasti. 30-vuotiaalla kanadalaisella on 36 pelistä kasassa kaksi maalia ja 25 tehopistettä. Miehen tehotilasto on karsea -13.

– Letang on pelannut karmivaa kautta. Hän ei ole ollenkaan saanut takaisin sitä magiaa, jota hänellä oli ennen viime kauden loukkaantumista, Kypreos kertoo.

Tähtipuolustajalla on neljä vuotta jäljellä jättimäistä 7,25 miljoonan dollarin vuosipalkan sopimusta, joten Kypreosin mukaan Penguins olisi valmis ottamaan osan palkasta itselleen oikean vaihtokaupan tullessa vastaan.

Sportsnetin toinen sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman jatkoi Kypreosin jälkeen ja sanoi, että Penguins haluaa vaihtokaupassa todennäköisestä kaksi hyökkääjää – sentterin ja laiturin.

Letangin kauppaamista vaikeuttaa kuitenkin miehen sopimuksessa oleva pykälä, jonka turvin hän saa valita 12 NHL-seuraa, joihin hän ei halua joutua.