Urheilun tasa-arvoasiat ovat olleet viime aikoina vahvasti puheenaiheena Suomessa. Eikä naisten epätasa-arvoinen kohtelu ole vain suomalainen ilmiö, vaan ongelma on samansuuntainen kaikkialla (urheilevassa) maailmassa.

Tuorein esimerkki saadaan Kanadasta. Ikävintä on, että tämä tapaus kohdistuu pieniin jääkiekkoilijatyttöihin, jotka joutuivat väistymään poikien tieltä.

Ontarion Ridgetownissa tyttöjen joukkueelta vietiin tylysti pukukoppi ja se määrättiin poikien joukkueen käyttöön.

South Kent Minor Hockey Association -seuran tyttöjoukkue oli ensin joutunut vaihtamaan pelivarusteet pienessä huoneessa, johon kuka tahansa pääsi näkemään sisään. Tämän jälkeen tytöt siirrettiin pukemaan varusteensa liikuntaesteisille tarkoitettuun pesutilaan.

Tämä sai maailman kaikkien aikojen parhaana naisjääkiekkoilijana pidetyn Hayley Wickenheiserin räjähtämään.

– Oletteko tosissanne? Tämä on sitä roskaa, jonka kanssa jouduin tulemaan toimeen vuonna 1985. Mutta nyt on 2018!! Laittakaa asiat kuntoon. Piste! Wickenheiser twiittasi.

Myöhemmin mm. Chatham-Kentin kaupunginjohtaja Randy Hope on pahoitellut asiaa ja luvannut kohennusta tyttöjen pukukoppitilanteeseen.

Pukukoppikiistasta ja Wickenheiserin twiitistä uutisoi mm. kanadalainen CBC-yhtiö.

Katso Wickenheiserin twiitti sekä muita aiheeseen liittyviä twiittejä alta.

CBC:n juttuja aiheesta pääset lukemaan tästä ja tästä.

Hayley Wickenheiser

@wick_22
Really people? This is the crap I was dealing with in 1985. It’s 2018!! Just make it right. Period!

Nika Dixon 🇺🇦

@NikaDixon
An absolutely disgusting move by Chatham Kent staff! @MunicCK The @OHAhockey1 needs to step in and make this right! Forcing the girls to share a tiny 3-person bathroom to change is disgusting. This story needs to trend! @wick_22 @TSNBobMcKenzie

cbc.ca/news/canada/wi…