Vale, emävale, tilasto.

Tai sitten nollapeli, nollapeli, nollapeli, nollapeli ja tilasto, jota kukaan ei todellakaan usko todeksi!

Mutta uskottava se on, kun sen itse näkee.

KalPan maalivahti Niko Hovinen pelasi tänään Jyväskylässä JYPiä vastaan vasta kauden viidennen ottelunsa. Syyskuussa tullut loukkaantuminen piti Hovisen yli kaksi kuukautta sivussa tositoimista.

Mutta pelatessaan mies on ollut aivan ilmiömäinen, kirjaimellisesti ohittamaton.

Viidessä pelaamassaan ottelussa Hovinen, 29, on päästänyt taakseen yhden maalin. Yhden!

Siitä jokainen osaa laskea, että viidestä pelistä neljässä Hovinen on torjunut nollapelin! Vain KooKoo sai viime viikolla yhden kiekon Hovisen taakse.

Hovinen on torjunut viidessä ottelussa 139 kertaa, eli keskimäärin 28 kertaa ottelussa. Hovisen torjuntaprosentti on toisesta maailmasta: 99,29!

Tänään JYP jäi KalPan jalkoihin puhtaasti maalein 5–0. Hovinen sai nollansa hieman keskimääräistä ”helpommalla”, sillä miehelle kirjattiin tänään 25 torjuntaa.

Erikoista Hovisen tilastossa on sekin, että hän on pelannut kaikki ottelunsa vieraissa. Hovisen aiemmissa otteluissa KalPa voitti syyskuun alussa Jukurit 3-0 sekä marraskuun loppupuoliskolla SaiPan 1-0, KooKoon 2-1 ja Sportin 3-0.

Faktaa SuomiKiekon toimituksella ei ole, mutta Hovisen täytyy olla lähellä ennätystä ainakin, kun otetaan huomioon ns. varteenotettavien jääkiekkomaiden pääsarjat.

Hovisen tilastoja pääset tarkastelemaan tästä linkistä.