Dallas Starsin suomalaismaalivahti Kari Lehtonen palasi viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa tositoimiin yli kahden viikon tauon jälkeen.

Lehtonen oli pelannut edellisen kerran 18. marraskuuta. Tuolloin Lehtonen pelasi Edmonton Oilersia vastaan vain reilun erän ja päästi 12 laukauksesta kolme maaliin. Edellisen voittonsa Lehtonen oli torjunut kuukausi sitten, 4. marraskuuta Buffaloa vastaan.

Syy Lehtosen pelitaukoon ei kuitenkaan ollut miehen heikoissa otteissa, vaan iloisessa perhetapahtumassa. 20. marraskuuta Stars tiedotti, että Lehtosen perheeseen oli syntynyt poikavauva.

Nyt tuore isä palasi kaukaloon hienolla tavalla. Lehtonen pysäytti 25 Colorado Avalanchen 27 laukauksesta, kun Stars murskasi Avalanchen vieraissa maalein 7–2. Vain Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen sekä Blake Comeau onnistuivat yllättämään Lehtosen.

– Oli hienoa pelata parin viikon tauon jälkeen. Oli mukavaa, että sain hyviä, varmoja torjuntoja. Meidän tekemämme maalit tietysti helpottivat peliin kiinni pääsemisessä, Lehtonen sanoi nhl.com-verkkosivuston otteluraportin mukaan.

Dallas on voittanut nyt viisi ottelua peräkkäin ja seitsemän kahdeksasta edellisestä ottelustaan. Vahvan jakson ansiosta joukkue on kivunnut läntisessä konferenssissa kuudenneksi.