Minnesota Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau päätyi reilu viikko sitten melko radikaaliin ratkaisuun yrittäessään saada joukkueestaan irti lisää tehoja.

Boudreau erotti lähes aina yhdessä pelanneet suomalaistähdet Mikko Koivun ja Mikael Granlundin eri ketjuihin. Edeltävissä viidessä ottelussa Koivu ei ollut tehnyt pistettäkään, Granlund oli saanut aikaan yhden maalin.

Viikko sitten pelatussa ottelussa Anaheim Ducksia vastaan Granlund pelasi ensimmäisen kerran Eric Staalin ja Nino Niederreiterin kanssa samassa ketjussa. Näistä Staal oli tuohon mennessä vetänyt kolme ja Niederreiter peräti viisi peliä kiikaritehoilla. Uuden hyökkäysvitjan pelaajista siis vain Granlund oli päässyt kolmessa edellisessä pelissä tehoille yhden maalinsa ansiosta.

Seuraavissa neljässä ottelussa tahti on kyseisten pelaajien osalta parantunut huimasti. Granlund on nakutellut uudessa vitjassa tehot 1+3, Staal 2+2 ja Niederreiter 1+2, eli miesten tehot ovat yhteensä 4+7. Näissä neljässä ottelussa Wild on tehnyt yhteensä vain kahdeksan maalia, eli tehovitja on värkännyt puolet joukkueen osumista.

Vähäisestä tehtyjen maalien määrästä huolimatta Wild on ottanut peleistä täydet pisteet. Anaheim ja San Jose kaatuivat jatkoajalla, Calgary voittomaalikilpailussa ja viime yönä Suomen aikaa Toronto varsinaisella peliajalla. Torontoa vastaan Granlund teki kolmannessa erässä ratkaisevan 2–0-osuman – Staalin ja Niederreiterin esityöstä, totta kai.

Koivun tuska sen sijaan ei ole helpottanut ketjumuutosten jälkeenkään. Koivu on pelannut nyt jo yhdeksän ottelua ilman tehopisteitä. Se on 6,75 miljoonaa dollaria tienaavalle joukkueen kapteenille aivan liian pitkä putki – olkoonkin, että Koivu hoitaa muut työnsä kaukalossa moitteetta ja joukkue voittaa.

Voit katsoa Granlundin viimeöisen maalin tästä linkistä.