Suomalaispelaajan rankkari toiselta planeetalta – yhdellä kädellä yläpesään!

© Kuva: Juha Tamminen
Jättikerroin 50,00 Teemu Pukin maalille

Joskus on vaan pakko pysähtyä kysymään itseltään, mitä mä just näin?

Nyt eteen tuli sellainen hetki – ja kohta tulee sinullakin.

Nyt on nimittäin niin, että eilen Sveitsin NLA-liigassa todistettiin yhtä erikoisimmista ja hienoimmista rangaistuslaukauksista, joita jääkiekossa on nähty.

Ja asialla oli suomalaispelaaja, EHC Bielin hyökkääjä Toni Rajala.

Onhan niitä nähty, että kiekko luritetaan maalivahdin vierestä verkkoon yhdellä kädellä. Näistä muistetaan esimerkiksi Peter Forsbergin ratkaisu 1994 olympiafinaalissa sekä lukuisat Aleksander Barkovin lirutukset.

SC Bernin ja Bielin välinen ottelu päättyi 4–4. Rankkarikisassa Rajala oli Bielin viides ampuja, ja maalillaan hän pystyi varmistamaan joukkueelleen voiton.

Rajala lähestyi SC Bernin maalivahtia Leonardo Genonia aivan normaalisti, kunnes b-pisteiden välissä Rajala otti mailan oikeaan käteensä. Rajala kuljetti kiekkoa hetken yhdellä kädellä, ja kun Genoni odotti 26-vuotiaan suomalaisen ratkaisua, maalivahti – kuten kaikki Bernin Post-Finance Arenan katsojat – saattoi vain suut ammollaan hämmästellä näkemäänsä.

Rajala ei koskaan tehnyt mitään harhautusta, vaan nosti kiekon rystypuolelta Genonin vartioiman maalin ylänurkkaan – yhdellä kädellä!

Bern johtaa NLA-liigaa selvällä erolla. Biel paranteli voitolla asemiaan pudotuspeliviivan yläpuolella, seitsemäntenä.

Rajala on nakutellut tällä kaudella 22 ottelussa pisteet 5+7=12. Viime kaudella Rajala teki Bielissä 36 ottelussa tehot 16+8=24.

Katso Rajalan häikäisevä rankkari alta tai klikkaamalla tästä linkistä.

Jättikerroin 50,00 Teemu Pukin maalille