Suomalaispuolustaja Ville Pokalla on suuria vaikeuksia mahtua Chicago Blackhawksin NHL-kokoonpanoon.

Neljättä kauttaan AHL:ssä pelaava Pokka ei ole vieläkään päässyt debytoimaan NHL:n puolella, vaikka 23-vuotias nuorukainen on tehnyt kelvollisia tehoja farmin puolella.

Pokka on pelannut tällä kaudella 23 ottelua AHL:ssä tehoin 3+8=11.

Oulun Kärppien kasvatti pelaa viimeistä sopimusvuottaan, eikä jatko Blackhawksissa ole mitenkään varmaa.

The Athletic -lehden toimittaja Scott Powers uskookin, että Pokan ura kivenkovassa Blackhawksin joukkueessa on vaakalaudalla.

– Pokka pystyy pelaamaan NHL:ssä, mutta tällä hetkellä ei ole ollenkaan varmaa, että se tapahtuisi Blackhawksissa, Powers sanoo.

Syy Pokan vaikeuksiin päästä Blackhawksin kokoonpanoon johtuu Blackhawksin suuresta puolustajien tarjonnasta.

– Heillä on vain niin monta nuorta puolustajaa tulossa. Henri Jokiharju ja Chad Krys ovat listan kärkipäässä, mutta heidän takanaan on vaikka kuinka monta muuta, toimittaja sanoo.

Lue lisää Powersin mietteitä superlupaavasta Jokiharjusta klikkaamalla tästä.

Powers nosti esille kaksi Pokan puolustajatoveria Rockford IceHogsista, jotka ovat suomalaisen edellä hierarkiassa.

– Blackhawks on optimistinen muutaman IceHogsin puolustajan suhteen. Luc Snuggerud ja Carl Dahlstrom ovat vasen käsi alhaalla pelaavia puolustajia, joiden pitäisi saada mahdollisuus NHL:stä jossain vaiheessa.

Toimittajan mukaan myös Vaasan Sportissa tällä kaudella 30 ottelussa tehot 3+15=18 tehnyt suomalaispuolustaja Joni Tuulola saattaa saada NHL-sopimuksen kauden päätteksi ja taistella pelipaikasta ensi kaudella.