Jääkiekkoilija Leo Komarov on päässyt kovalla työllä lajinsa huipulle – ja samalla kiinni rahakkaisiin sopimuksiin.

Lähdettyään Lahden Pelicansista keväällä 2009 Komarov pelasi viidellä seuraavalla kaudella KHL:n Dynamo Moskovassa. Nyt hyökkääjällä on menossa neljäs kokonainen kausi maailman parhaassa jääkiekkoliigassa NHL:ssä ja Toronto Maple Leafsissa.

Tällä kaudella Komarovin palkka on 2,95 miljoonaa dollaria.

Mutta Komarov muistaa hyvin myös ajan, jolloin ruokarahojen saamiseksi piti käyttää kekseliäisyyttä. Komarov kertoo taustoistaan tänään julkaistussa dokumenttielokuvassa.

Dokumenttia kuvattiin viime kesänä muun muassa Komarovin entisessä kotikaupungissa Uudessakaarlepyyssä.

– Tästä roskiksesta kerättiin pulloja, että saatiin 30 markkaa margaritapitsaan, Komarov kertoo elokuvassa vanhoja kotimaisemiaan mittaillessaan.

Kolmiosaisen elokuvan ensimmäinen osa julkaistiin tänään vedonlyöntiyhtiö Nordicbetin nettisivuilla.

– Alkuun Nordicbetin idea elokuvasta kieltämättä kuulosti vähän erikoiselta. Mutta ihan hieno siitä tuli, kun sai olla oma itsensä, Komarov kertoo tiedotteessa.

Juuri Uudessakaarlepyyssä Komarovin on helppo olla oma, vaatimaton itsensä.

– Täällä kaikki tuntevat toisensa, eikä mun tarvitse esittää kenellekään mitään, Komarov kertoo esitellessään muun muassa lapsuutensa kouluja ja urheilukenttiä.

Nähdäänpä elokuvassa myös kotivideopätkiä polvenkorkuisesta Komarovista ottamassa ensimmäisiä luistimenpotkujaan kohti NHL-unelmaa.

– Mun suuri unelma oli päästä pelaamaan yksi peli NHL:ssä. Ei sitä pysty kuvailemaan, miten siistiä se on, Komarov toteaa elokuvassa.

Nyt niitä otteluja on takana jo lähes 300.