Taas se alkoi.

Nimittäin spekulointi siitä, kuka saa kenetkin vastaansa nuorten MM-kisojen puolivälierissä.

Spekulointiin tuli aihetta, kun Slovakia voitti melko yllättäen isäntämaa USA:n torstaina 3–2. Tämä tulos kiepsautti lohkon ennakkoasetelmat päälaelleen.

Ennen tämän illan ja ensi yön otteluita on selvää, että Kanada voittaa A-lohkon ja Valko-Venäjä jää B-lohkon jumboksi. Kaikki muut sijoitukset ovat vielä auki.

Jos Suomi voittaa kello 23 käynnistyvässä ottelussa USA:n ja Slovakia peittoaa kaksi tuntia myöhemmin starttaavassa ottelussa Tanskan, USA jää yllättäen A-lohkossa neljänneksi.

Tämä tarkoittaisi, että B-lohkon voitto ei välttämättä olisikaan kovin houkutteleva vaihtoehto. Tämä lohkovoittaja saisi siis vastaansa kisojen isäntämaan ja hallitsevan maailmanmestarin USA:n.

Tämä skenaario käynnisti Ruotsissa jo villit spekulaatiot. Ruotsi on jyrännyt B-lohkossa voitosta voittoon, ja alkusarjan viimeisessä ottelussa Ruotsi kohtaa kolme pistettä perässään olevan Venäjän.

Koska Ruotsi ja Venäjä saavat oman ottelunsa aikana tietää A-lohkon järjestyksen, joukkueilla voisi olla houkutus yrittää valita vastustajansa. Käytännössä kyseeseen tulee spekulaatio, että Ruotsi häviäisi Venäjälle tahallaan välttyäkseen USA:n kohtaamiselta heti puolivälierissä.

SportExpressen-lehti esitti skenaarion Ruotsin hyökkääjälle Lias Anderssonille.

– Ottaisimme mieluummin Slovakian kuin USA:n. Ei tästä asiasta kannata yrittää valehdella, Andersson myönsi.

Sitten Andersson kiirehti kliseisesti muistuttamaan faktoista.

– Mutta turnauksen voittaakseen pitää voittaa kaikki vastustajat. Otamme sen vastustajan, joka meille tulee, Andersson huomautti.

– Lohkon voitto on tärkeä asia myös itseluottamuksen kannalta. Ja lohkovoittajana saa toivottavasti vastaansa heikomman vastustajan, jos niin saa sanoa, Andersson kommentoi.

Mutta jos tuo ”heikompi” vastustaja sattuisi olemaan USA, voi olla, että Ruotsi ja Venäjä eivät kamppailisi voitosta aivan viimeiseen hikipisaraan. Andersson ei kuitenkaan usko, että siinäkään tapauksessa ottelun lopussa nähtäisiin erikoisen helppoja maaleja.

– Enpä oikein tiedä. Sen näkee sitten, jos tilanne tulee eteen. Mutta en usko. Kaikki haluavat kuitenkin aina voittaa, Andersson sanoi.

Pitää kuitenkin muistaa, että molempien lohkojen tilanne on vielä täysin avoin. On mahdollista, että kyseistä spekulaatiota ei tarvitse edes käydä Suomen lohkon ottelujen jälkeen.

Oikeastaan se olisi jopa toivottavaa.

Nuorten MM-kisojen alkusarjojen viimeiset ottelut:
Klo 19.00 Sveitsi–Tshekki (B)
Klo 23.00 USA–Suomi (A)
Klo 01.00 Slovakia–Tanska (A)
Klo 03.00 Venäjä–Ruotsi (B)