Rasmus Ristolaisen osalta yön NHL-ottelu eteni jo tuskaisen tutulla kaavalla. Itäisen konferenssin viimeiseksi valahtanut Buffalo Sabres hävisi jatkoajalla 3-2 St. Louis Bluesille.

Ristolaisen tehopisteet näyttivät kiikareita 0+0, minkä lisäksi teholukema oli ottelun jälkeen -1.

Muut tilastot osoittavat kuitenkin, että suomalaispuolustaja teki kaikkensa voittamisen eteen.

Ristolaisen peliaika oli jälleen yli 29 minuuttia, kun esimerkiksi Sabresin kolmosparin puolustajat kellottivat alle 12 ja 13 minuutin peliajat.

Ristolainen taklasi ottelussa kahdeksan kertaa. Muut Sabresin viisi puolustajaa taklasivat yhteensä 11 kertaa, joista Justin Falk keräsi viisi.

Suomalainen blokkasi Blue-pelaajien laukauksia huimat seitsemän kertaa – yhtä paljon kuin Buffalon muut puolustajat yhteensä.

Laukauksia maalia kohti Ristolaisella oli yön ottelussa neljä, mikä sekin oli joukkueen alakerrasta eniten.

Tällä kaudella viimeistään on käynyt selväksi, että joukkueen puolustusosasto lepää liikaa 23-vuotiaan Ristolaisen varassa.

Kuvaavaa on, että tehot 0+7 tehnyt suomalaistähti ei ole saanut hyökkäyspäässä itsestään parasta irti, mutta valmennus silti peluuttaa hänen ja Marco Scandellan muodostamaa ykkösparia lähes puolet pelistä.

Viimeistään ensi kesänä Sabres tarvitsee pelaajamarkkinoilta Ristolaisen tueksi toisen puolustajan, jolle vastuuta pystyy jakamaan.

Ristolaisella on Sabresin kanssa pitkä keväseen 2022 saakka ulottuva sopimus. Sabres ei ole vielä kertaakaan yltänyt pudotuspeleihin hänen pelatessaan seurassa viimeiset neljä kautta.