Ennen tätä kautta urallaan kakkosveskarina torjunut Antti Raanta on astunut NHL:ssä uusiin saappaisiin. Vaikka terveyshuolet ovatkin kiusanneet suomalaistorjujan syksyä, on hän lähtökohtaisesti ykköstorjuja Arizona Coyotesissa.

Raanta oppi aiempina kausina kakkosveskarin roolissa tuolloisten joukkueidensa ykköstorjujilta paljon, ja vaikka kakkosveskarin status on taaksejäänyttä elämää, yrittää suomalainen edelleen peilata menneeseen – uudessakin roolissa.

– Eron (ykkös- ja kakkosmaalivahdin asemassa) huomaa parhaiten henkisellä puolella. Ennen kautta valmistauduin mielessäni siihen, että olen maalivahdeista se, joka pelaa enemmän otteluja, ehkä maallikon silmiin yllättäen henkisen puolen esille nostanut Raanta pohti NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa.

Kuten aiemmin kirjoitimme, on Raanta oppinut aiemmilta kollegoiltaan kaikkea mahdollista. Noita oppeja on turha heittää roskakoriin nytkään, vaikka Henrik Lundqvist tai Corey Crawford eivät enää joukkuekavereita olekaan.

– Muistelen juttuja, joita Henrik (Lundqvist) teki New Yorkissa tai Corey Crawford Chicagossa valmistautuessaan otteluihin. Yritän vain tehdä kaiken mahdollisimman hyvin ja kaikki asiat oikein jäällä. Peleihin on helpompi mennä, kun tekee kaikki pienetkin asiat oikein harjoituksissa, Raanta myönsi.

Toisaalta, suomalaistorjujalla oli hyvä aika valmistautua uuteen rooliin. Hän sai tietää asemastaan jo kesällä, pitkän aikaa ennen runkosarjan alkua.

– Aloin keskittyä näihin asioihin saman tien, kun kesällä kuulin, että minut on kaupattu Arizonaan.