Ottawa Senatorsilla on kinkkinen tilanne edessään, kun joukkueen kapteenin ja ylivoimaisen johtotähden Erik Karlssonin sopimus päättyy kesällä 2019.

Karlsson antoi viime viikolla kohauttavia kommentteja uudesta sopimuksestaan, kun tällä hetkellä 6,5 miljoonan dollarin alesopimuksella pelaava ruotsalaistähti sanoi, että hän ei halua yhtään alennusta tulevaan sopimukseensa. (Lue tästä lisää.)

Heti kommenttien jälkeen Karlssonin nimi on alkanut pyörimään NHL:n siirtohuhuissa.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman heitti lisää bensaa liekkeihin Suomen aikaan sunnuntain vastaisena yönä.

Karlssonin sopimuksessa on siirron estävä pykälä kymmeneen hänen valitsemaansa NHL-seuraan. Friedmanin mukaan Senators on pyytänyt Karlssonia ilmoittamaan nämä kymmenen joukkuetta, joihin hän ei halua joutua vaihtokaupassa.

Friedman kuitenkin huomauttaa, että Senators on pyytänyt kaikkia Senatorsin kymmentä pelaajaa, joilla on siirron estävä pykälä sopimuksessaan, ilmoittamaan ne NHL-seurat, joihin he eivät halua joutua. Tämä avaa toimittajan mukaan Senatorsille enemmän vaihtoehtoja mahdolliselle vaihtokaupalle.

– Tämä ei välttämättä tarkoita 100-prosenttisen varmasti, että Karlsson kaupataan, mutta tämä avaa mahdollisuuksia vaihtokauppaan, Friedman sanoi.

Senators pyysi myös vuonna 2011 jokaiselta siirron estävän pykälän omaavalta pelaajaltaan listan joukkueista, joihin he eivät halua joutua. Silloin Mike Fisher, Chris Kelly ja Aleksei Kovalev kaupattiin toiseen NHL-seuraan.

Sportsnetin toinen toimittaja Nick Kypreos mainitsi lauantai-illan Headlines-osiossa, että jos Karlsson näkee puolet joukkueestaan kaupattavan, ei ruotsalaistähdellä ole mitään syytä tehdä jatkosopimusta Ottawaan.

Kypreos raportoi myös, että Senatorsin omistaja Eugene Melnyk ei ollut pitänyt Karlssonin viime viikolla antamista kommenteista.