Florida Panthersiin kesällä 2016 ensimmäisen kierroksen 23. vuorolla varattu suomalaishyökkääjä Henrik Borgström tekee huimaa jälkeä Yhdysvaltojen yliopistosarjassa.

Denverin yliopistoa edustava Borgström on tehnyt tämän kauden 16 pelissä huimat 13 maalia ja 23 tehopistettä, joilla irtoaa koko NCAA-sarjan maalipörssin viides sija ja pistepörssin kahdeksas tila.

20-vuotiaalla suomalaistaiturilla on kuitenkin noin kolme peliä vähemmän pelattuna kuin isolla osalla hänen edellään pörsseissä olevilla pelaajilla.

Borgström näytti viime yön NCAA-ottelussa huimaa taitotasoaan, kun hän yritti tehdä maalia ilmiömäisellä tavalla. Suomalaislupaus otti maalin takana kiekon lavalleen ja yritti kiepauttaa sen ilmaveivillä ohi Dartmouthin yliopiston maalivahdin.

Yritys jäi kuitenkin hieman tappiin, koska Dartmouthin puolustaja tuli nopeasti mailallaan väliin ja vaikeutti suomalaisen huikeaa yritystä. Kiekko livahti lopulta harmittavasti maalin takatolpalta ohi.

Denver onnistui kuitenkin voittamaan ottelun 1-0, kun joukkueen toinen suomalaishyökkääjä Jaakko Heikkinen ratkaisi ottelun toisessa erässä iskemällä maalillaan.

Katso Borgströmin huikea ilmaveiviyritys klikkaamalla tästä.

Heikkisen osuman näet alta:

Denver Hockey

@DU_Hockey
Tic-Tac-Jaakko #DU1NATION