SuomiKiekko esittelee nuorten MM-kisojen avauspäivän kunniaksi Suomen kokoonpanoa tarkemmin. Tiistaina Kanadaa vastaan nähdään heti, mistä Suomen ylivoima on tehty.

Erikoistilannepelaaminen tulee nousemaan valtaisaan rooliin turnauksessa erityisesti kärkimaita vastaan.

Onneksi Suomella onkin ennakkoon arvioituna todella hyvät erikoispelaajat ylivoimalle. Ylen tietojen mukaan Nuorten Leijonien ykkösylivoima on seuraavanlainen:

Janne Kuokkanen-Aapeli Räsänen-Kristian Vesalainen

Eeli Tolvanen- Miro Heiskanen

Viivapelaajat ovat täyttä timanttia tälle tasolle. Kapellimestarina toimii HIFK:n huippupuolustaja Miro Heiskanen, joka on mestari tuomaan kiekkoa alueelle, minkä lisäksi hänellä on kyky pelata kiekkoa maalia kohti ja pelata paikkoja muille.

Vieressä pelaa Eeli Tolvanen, jonka harvinaiseen hyvää laukausta hyödynnetään ylivoimalla viivapelaajana. Myös Tolvasen kohdalla on hyvä muistaa, ettei hän ole pelkästään maalintekijä, vaan näkee hyvin myös ketjukaverit ja jakaa kiekkoa.

Hyökkäyksen laidoilla pelaavat puolestaan Carolina Hurricanesin Janne Kuokkanen sekä HPK:n Kristian Vesalainen, joilta molemmilta löytyy nälkää ja ratkaisuvoimaa.

Myös keskellä pelaava Aapeli Räsänen tunnetaan fiksuna pelinrakentajana, joten kiekon liikuttelusta tämän ylivoimakoostumuksen ei pitäisi jäädä kiinni.

Suomen kakkosylivoima:

Aleksi Heponiemi-Joni Ikonen-Otto Koivula

Olli Juolevi-Henri Jokiharju

Myös kakkosylivoimalle riittää erikoisosaamista. Huomio kiinnittyy erityisesti vasemmalle laidalle, jossa viivapelaajana toimii TPS:n huippulupaus Olli Juolevi. Puolustaja tulee toimimaan viivasta käsin tämän viisikon pelinrakentajana. Juolevin pelikäsitys tulee avaamaan monta maalipaikkaa Suomelle.

Samalla laidalla hyökkääjänä pelaa hehkutettu Aleksi Heponiemi, joka on puhdas ja äärimmäisen taitava pelinrakentaja. Yhdysvalloissa on jopa arvoitu, että Heponiemi taistelisi tämän turnauksen syöttöpörssin voitosta, mikä kertoo paljon nuorukaisen taidoista.

Heponiemen tarjoilusta pääsee nauttimaan toisella laidalla Ilveksen Otto Koivula. Liigassakin vaarallinen ylivoimapelaaja tulee isokokoisena jässikkänä pelaamaan lähellä vastustajan maalia. Laukaus on hyvä, eikä hän aristele käyttää sitä.

Sentterin paikalla pelaa monipuolinen Joni Ikonen, jolta löytyy jalkanopeutta sekä paljon taitoa kiekollisessa pelaamisessa. Vahvana luistelijana ehtii päätykiekkoihin, ja rakentaa sitä kautta peliä. Liigassa on nähty, että Ikonen pyrkii myös ärhäkästi kohti maalia.

Juolevin kaverina viivassa on kiekollisesta pelistä elävä rightin puolustaja Henri Jokiharju, joka on juniorisarja WHL:ssä tällännyt 31 ottelussa peräti 39 tehopistettä.

Suomen ottelu Kanadaa vastaan alkaa tapaninpäivänä klo 23.00 alkaen. Silloin nähdään, kuinka hyvin nämä ylivoimakoostumukset toimivat!