Nuoret Leijonat tutuksi! Suomen puolustus poikkeuksellisen kova MM-kisoissa

© Kuva: Getty Images

Suomi kohtaa tiistaina alle 20-vuotiaiden MM-kisojen avauspäivänä Kanadan. SuomiKiekko esittelee joukkueen pala palalta läpi ennen illan huippujännittävää ottelua.

Suomen puolustusparit ovat Kanada-ottelussa seuraavat:

Miro Heiskanen-Juuso Välimäki
Olli Juolevi-Henri Jokiharju
Urho Vaakanainen- Kasper Kotkansalo

Suomen alakerta on poikkeuksellisen vahva näissä MM-kisoissa. Kuudesta pelaajasta peräti viisi on varattu NHL:ään ykköskierroksella.

Puhutuimpia tähtiä ovat HIFK:ssa upeaa kautta pelaava Miro Heiskanen sekä niin ikään TPS:ssä kovaan lentoon noussut Olli Juolevi.

Suomen kannalta voi olla hyvä asia, että huomion keskittyessä näihin kahteen supertalenttiin pääsee esimerkiksi Nuorten Leijonien kapteeni Juuso Välimäki pelaamaan kisat ilman ulkopuolista painetta. Välimäki on kuitenkin itsekin täysin poikkeuksellinen lahjakkuus ja kuuluu juniorisarja WHL:n isoimpiin tähtiin tällä kaudella.

Calgary Flamesin ykköskierroksen varaus on tehnyt tälläkin kaudella loistavat 20 tehopistettä 19 ottelussa Tri-City Americansin riveissä. 187-senttinen kahden suunnan puolustaja on kivenkova vahvistus Nuorille Leijonille.

Samaa voi sanoa Henri Jokiharjusta, joka on myös tehnyt todella kovaa jälkeä WHL:ssä. Chicago Blackhawksin ykköskierroksen varaus on tykittänyt 29 ottelussa tehot 7+28=35, ja tehotilasto näyttää huimaa lukemaa +27. Jokiharju antaa myös loistavan panoksen kiekollisessa pelaamisessa.

Kolmosparissa on puolestaan SaiPassa isossa roolissa pelaava Boston Bruinsin ykköskierroksen varaus Urho Vaakanainen, joka voisi yhtä hyvin pelata taitojensa puolesta ykkösparin isoja minuutteja.

Vaakanainen on puolustava puolustaja, joka on kuitenkin juniorikiekossa tehnyt myös loistavia tehopisteitä. Hän kantaa isoa vastuuta alivoimalla näissä kisoissa.

Kanadaa vastaan Vaakanaisen parina pelaa harjoitusottelussa kovat näytöt tiskiin lyönyt Kasper Kotkansalo, joka on puolestaan Detroit Red Wingsin kolmoskierroksen varaus viime kesältä.

Kotkansalo pelaa maineikkaassa Bostonin yliopistossa, missä hän on tehnyt tulokaskaudellaan 19 ottelussa tehot 2+3. Hän pelaa Vaakanaisen kanssa selvästi puolustavampaa roolia.

Kokonaisuutena Nuorten Leijonien alakerta on täynnä oman ikäluokkansa huippupuolustajia, mikä on ehkä suurin syy siihen, että Suomelle on asetettu kovat odotukset alkaviin MM-kisoihin.

Henri Havusela


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.