Vale, emävale… – vai olisiko tilastoissa sittenkin joskus jotain totuutta heijastelevaa?

Tätä on varmasti kuluvan NHL-kauden aikana miettinyt Leon Draisaitl, yksi Edmonton Oilersin kärkihyökkääjistä.

Draisaitl, 22, oli viime kaudella erittäin tehokas ylivoimalla. Mies teki ylivoimalla tehot 10+17=27, kun miehen koko kauden saldo oli 29+48=77. Eli saksalainen teki pisteistään peräti 35 prosenttia ylivoimalla.

Miehen koko uran tilastot ovat hieman maltillisemmat, sillä hyökkääjä on tehnyt 39 pistettä yhteensä 158:sta ylivoimalla. Se tekee yv-pisteiden osuudeksi 25 prosenttia.

Vaan mitenkäs tällä kaudella? Draisaitl on kyllä suunnilleen viime kauden pistetahdissaan saalistettuaan 25 ottelussa tehot 8+13=21.

Mutta vasta viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Montreal Canadiensia vastaan Draisaitl sai kauden ensimmäisen ylivoimapisteensä! Draisait syötti toisen erän alussa Milan Lucicin viimeistelemän 4–0-ylivoimamaalin.

Oilersin ylivoima ei ole muutoinkaan säkenöinyt, sillä joukkue on tehnyt yhteensä 14 ylivoimamaalia. Vähemmän yv-maaleja ovat tehneet vain Buffalo (11) ja Columbus (8). Oilersin paras pistemies ylivoimalla on vähemmän yllättäen supertähti Connor McDavid pisteillään 3+5=8.

Draisaitlin ylivoimatuskasta kertoi Suomessa ensimmäisenä NHLSuomi-sivusto.