Buffalo Sabresin alkukausi on lähtenyt täysin katastrofaalisesti liikkeelle.

Sabres on itäisen konferenssin häntäpaikalla, kun 30 peliin joukkueella on kasassa vain vaatimattomat 20 pistettä.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman onkin saanut lähteistään tiedon, että Sabresin GM Jason Botterill yrittää kääntää joukkueen kurssia mahdollisesti vaihtokaupalla.

Friedmanin tietojen mukaan kaikki Sabres-pelaajat, pois lukien 10 miljoonan dollarin vuosipalkkaa ensi kaudesta lähtien tienaava Jack Eichel, olisivat mahdollista kauppatavaraa.

Yksi kaupattavista pelaajista voisi näin ollen olla suomalaistähti Rasmus Ristolainen, jonka kausi on lähtenyt muun Sabres-ryhmän tapaan todella nihkeästi liikkeelle.

– Älkää kysykö Eichelistä. Sabres on valmis kuuntelemaan tarjouksia kaikista muista paitsi hänestä. Sam Reinhartin, Marco Scandellan tai Ristolaisen kohdalla kauppahinta tulee olemaan kova, mutta se ei tarkoita, etteivätkö he kuuntele tarjouksia, Friedman kertoo.

Friedman nostaa yhden erityisen tekijän esille, mikä saattaa vahvistaa Ristolaisen saatavuutta vaihtokaupalla.

– Ilmeisesti Sabres haluaa kohentaa heidän nopeuttaan, kuten myös lahjakkuuttaan. Botterill uskoo, että he ovat liian hitaita tällä hetkellä jaloistaan ja päätöksenteossa, toimittaja sanoi.

Ristolaista ei tunneta todellakaan kaukalon nopeimpana kaverina, eivätkä myöskään hänen kiekolliset taitonsa ole NHL:n huipputasoa.

23-vuotias suomalaisjärkäle on tehnyt tällä kaudella 21 otteluun vain kahdeksan syöttöpistettä. Hänen tehotilastonsa on pakkasella -8.