Vancouver Canucks otti viime yön NHL-kierroksella kuokkaan Calgary Flamesilta murskaavin lukemin 1-6.

Canucks-faneille surkein uutinen ei kuitenkaan ollut nöyryyttävä tappio paikallisviholliselle, vaan joukkueen nuoren ykköstähden Brock Boeserin menetys kesken ottelun.

Boeser sai toisen erän ensimmäisellä minuutilla Flames-puolustaja Mark Giordanon rannelaukauksen jalkaansa, minkä seurauksena hurmaavalla tavalla tulokaskaudellaan esiintynyt nuorukainen joutui kirjaimellisesti ryömimään jäältä vaihtoon.

20-vuotiaan hyökkääjän jalka oli laitettu pelin jälkeen pakettiin, eikä hän pystynyt liikkumaan ilman keppejä. Vamman kestosta ei ole vielä tullut päivitystä.

Boeser on tehnyt ilmiömäisen nousun NHL:n kovimpien maalipyssyjen joukkoon. Jenkkinuorukainen on mättänyt 31 peliin huimat 17 maalia ja 30 tehopistettä.

Huomioitavaa on se, että Boeser on kovemmassa maalitahdissa, kuin viime kaudella häikäisevää tulokaskautta pelanneet nuoren supertähdet Auston Matthews ja Patrik Laine.

Laineella oli viime vuonna joulukuun 18. päivä kasassa myös 17 maalia, mutta hänellä oli otteluita pelattuna kaksi enemmän. Matthews oli taas iskenyt samaan päivämäärään mennessä 14 osumaa 30 peliin.

Canucksilla oli ennestään sairastuvalla hyökkääjät Bo Horvat, Sven Bärtschi, Brandon Sutter, sekä puolustajat Chris Tanev ja Erik Gudbranson. Horvat, Bärtschi ja Boeser muodostivat alkukaudella vielä Canucksin ykkösketjun.

Karmivin asia tapahtui kuitenkin joulukuun alussa, kun Canucksin sisäistä maalipörssiä marraskuun alkuun asti johtaneen Derek Dorsettin peliura päättyi yllättäen loukkaantumiseen.

Canucks-pakki Troy Stecher oli syystäkin huolissaan Boeserin kunnosta ja joukkueensa hirveästä tilanteesta.

– Olemme totta kai huolissamme. Hän on hemmetinmoinen lätkäpelaaja. Hänellä on menossa hitonmoinen kausi. Hänen kaatuminen maahan – ja se kuinka hän rimpuili vaihtopenkille, sai minut ajattelemaan heti: ”Taasko yksi? Pyhä jysäys, milloin tämä oikein päättyy?” Bärtschi, Sutter, Tanev, Dorsett. Nämä alkavat kasaantua, Boeserin toveri North Dakotan yliopiston peliajoilta asti ollut Stecher valitteli Sportsnetille.

– Joukkueen sisimmälle tämä voi olla hyvä asia – pääsemme näyttämään luonteemme, sekä näyttämään ketä olemme. Mutta tämä on rankkaa, puolustaja jatkoi.

Horvatin loukkaantumisen jälkeen Canucks on hävinnyt viimeisestä kuudesta pelistään viisi. Joukkueen maaliero on tältä ajalta karmaiseva 6-26. Sanomattakin selvää, että Boeserin menetys tekee tilanteesta vielä katastrofaalisemman.