Edmonton Oilers tunnetaan aika paljolti megatähti Connor McDavidin joukkueena.

Ja aivan aiheestakin.

Onhan McDavid tehnyt tällä kaudella 27 ottelussa 32 tehopistettä (11+21), mikä on peräti 13 pistettä enemmän kuin Oilersin seuraavaksi parhaalla pelaajalla Ryan Nugent-Hopkinsilla.

Edmonton Journal -lehden toimittaja Michael Traikos nostaa kuitenkin esille yhden Oilers-pelaajan, joka on joukkueelle todellinen ”X-factor” menestyksen saamiseksi.

Tämä pelaaja on suomalaislupaus Jesse Puljujärvi, joka on nostettu viime peleissä pelaamaan McDavidin rinnalle.

– Niin paljon Oilersin menestyksestä riippuu McDavidista, että saatat unohtaa, että joukkueessa on muitakin pelaajia kuin ”Nro 97.” Tällä kaudella on vielä helppoa jättää huomioimatta joukkueen muut pelaajat, koska he ovat pelanneet niin huonosti. Sen takia Jesse Puljujärvi on niin tärkeä pelaaja Oilersin menestykselle, Traikos nostaa esille.

– McDavid ei voi tehdä kaikkea. Ryan Stromen, Milan Lucicin ja muiden tullessa ilman tehoja, Edmonton tarvitsee kesän 2016 varaustilaisuudessa neljäntenä varatun nuorukaisen nousua vaikuttavien pelaajien joukkoon. Puljujärvellä on kolme maalia edelliseen neljään peliin, joten hän on aloittanut todella hyvin, toimittaja perustelee valintaansa.