Florida Panthersin 24-vuotias tähtihyökkääjä Jonathan Huberdeau koki kaudella 2016-17 vakavan loukkaantumisen.

Huberdeau törmäsi vuonna 2016, lokakuun 8. päivä pelatussa harjoitusottelussa New Jersey Devilsin venäläishyökkääjän Sergei Kalinin kanssa maalin takana, siten, että Kalinin luistin viilsi ison palasen Huberdeaun vasemmasta akillesjänteestä.

Miami Heraldin toimittajan Harvey Fialkovin mukaan Huberdeaun kohdalla heitettiin ilmoille jo karmivia spekulaatioita, että loukkaantuminen voisi päättää nuorukaisen kiekkouran.

– Tiesin heti, että siitä seurasi pahaa. En voinut laittaa yhtään painoa sille jalalle, Huberdeau sanoo Miami Heraldille.

– Se oli todella vaikeaa henkisesti. Et voi pitää mitään itsestäänselvyytenä. Mikään ei ole varmaa tässä sarjassa. Aina on joku pelaaja, joka voi viedä pelipaikkasi, Kesän 2011 varaustilaisuuden kolmantena pelaajana Panthersiin varattu nuorukainen jatkaa.

– Minulla on ollut paljon loukkaantumisia urani alusta asti. Kiitos Jumalalle, että olen kunnossa ja pystyn pelaamaan 100 prosenttisella teholla.

Huberdeau kuitenkin toipui kuitenkin leikkauksen jälkeen, kuin ihmeen kaupalla pelikuntoon, ja mihin kuntoon hän toipuikaan.

Huberdeau pelasi neljän kuukauden huilin jälkeen vahvempana kuin koskaan, ja takoi kauden 2016-17 lopuissa 31 ottelussa huikeat tehot 10+16=26.

Huberdeau on aloittanut tämän kauden suomalaistähti Aleksander Barkovin rinnalla ennätysmäisellä tavalla. Kanadalaispeluri on takonut 25 otteluun 25 tehopistettä (8+17), mikä on hänen NHL-uransa ennätystahti.

Yksikään Panthersin pelaaja ei ole pystynyt pelaamaan piste per peli -tahdilla, sitten joukkueen entisen suomalaiskapteenin Olli Jokisen.

– Halua vain auttaa joukkuettani. Tässä ei ole kyse minun pisteistäni. Tämä on minun kuudes vuoteni NHL:ssä ja minun pitäisi olla jo johtaja täällä, Huberdeau sanoo.

– Joka kerta kun astun jäälle, haluan olla uhka hyökkäyspäässä. Tämä kausi on mennyt aika hyvin. Minulla on silti vielä paljon jäljellä, enkä ole pelannut parasta jääkiekkoa vielä, nuori kiekkotähti vakuuttaa.