NHL:n suurimpiin megatähtiin kuuluva Ottawa Senatorsin ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson on ollut viime päivinä siirtohuhujen keskipisteessä.

Karlssonin sopimus päättyy kesällä 2019, ja ruotsalaisen kerrotaan sanoneen, että tuolloin hän aikoo mittauttaa markkina-arvonsa viimeiseen asti. Toisin sanoen puolustaja olisi valmis vaihtamaan joukkuetta ja siirtymään sinne, missä hänen huikeista taidoistaan eniten maksetaan.

Nyt Karlsson sanoo, että hänen kommenttinsa oli irrotettu asiayhteydestä. Jo viikko sitten Karlsson totesi Aftonbladetille, että hänet oli ymmärretty väärin.

– Se oli vähän tyhmästi sanottu minulta, enkä tarkoittanut asiaa niin, Karlsson sanoi.

Nyt Karlsson on avannut ajatuksiaan lisää kanadalaisen Sportsnetin haastattelussa.

Sportsnetin toimittaja Arash Madani kysyi Karlssonilta suoraan, mitä tämä ajattelee sopimuksensa päättymisestä ja siirtospekulaatioista.

– Ollakseni aivan rehellinen, en ole ajatellut asiaa kovin paljon. En tiedä, miksi edes menin puhumaan siitä. Rakastan oloani täällä Ottawassa, eikä mielessäni ole edes käynyt, että haluaisin lähteä jonnekin. En ole edes harkinnut asiaa. Mutta sille, että sanomiseni käännettiin noin, en voi enää mitään, Karlsson sanoi Sportsnetille.

Madani kysyi Karlssonilta myös, mikä tälle on seuraavassa sopimuksessa tärkeintä: mahdollisuus voittaa, raha, vai sopimuksen kesto. Vastaus tuskin yllätti ketään.

– Kaikkein eniten kyse on voittamisesta. Olen ollut täällä yhdeksän kautta ja olen laskenut koko urani tämän organisaation varaan. Ja he ovat antaneet minulle kaiken, mitä mielestäni tarvitsen menestymiseen. Nähdäkseni seura on menossa oikeaan suuntaan, Karlsson sanoi.

– Tämä on se paikka, missä haluan olla. Haluan voittaa täällä Ottawassa. Kotini on ja myös pysyy täällä, vaikka pelaisin joskus myöhemmin jossakin muualla – jos niin siis tapahtuu. Haluan olla siellä, missä kotini on, ja se on täällä. Minulla on täällä paljon ystäviä ja iso yhteisö. Se on minulle todella tärkeää, Karlsson vakuutteli.

Kesäkuussa Karlssonin jalasta korjailtiin jänteitä leikkauksessa, eikä mies pystynyt harjoittelemaan kesällä. Tämän seurauksena tehopuolustaja on ollut tämän kauden aikana kaukana parhaastaan.

– Ottaa aikaa pästä taas parhaaseen vireeseen. Kauan aikaa, Karlsson sanoi.

– Pelikuntoon pääseminen kestää paljon kauemmin kuin pelkkä paraneminen. Ja se vaatii myös työtä, Karlsson naulasi.