Ketkä suomalaiset NHL-tähdet pelaavat ”aina” yhdessä? Eli ovat lähes samalla tapaa ”erottamattomat” kuin ruotsalaiskaksoset Daniel ja Henrik Sedin.

Aivan.

Minnesota Wildin Mikko Koivu ja Mikael Granlund.

Paitsi että. Ensi yönä Suomen aikaa pelattavassa vierasottelussa Anaheim Ducksia vastaan Koivu ja Granlund eivät pelaa yhdessä.

Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau on päätynyt melko radikaaliin ratkaisuun, koska joskus niin tehokkaan suomalaiskaksikon ruuti on ollut viime aikoina litimärkää, The Athletic -lehti kertoo.

Koivu ei ole tehnyt maaliakaan 18 otteluun eikä pistettäkään viiteen otteluun. Granlund on saanut viidessä viime ottelussa kasaan tehot 1+0. Ennen tätä Granlund oli takonut tehot 4+6 kuudessa ottelussa.

Viime kaudella Granlund oli Wildin tehokkain pelaaja saldollaan 26+43=69 ja Koivu sisäisen pistepörssin kolmas luvuilla 18+40=58. Yhdessä ketjun kolmannen lenkin Jason Zuckerin kanssa kolmikko oli pitkään koko liigan tehokkaimpia.

Kyseessä on siis Boudreaulta sekä herättelyratkaisu että toive saada suomalaisista enemmän tehoja irti uusissa ketjukoostumuksissa.

– No, heillä molemmilla on menossa vähän kuiva kausi. Ei ole ikinä kovin paha asia erottaa joitakin pelaajia vähäksi aikaa. Tällöin pelaajat saavat uudenlaisen näkökulman elämään uusien ketjukaverien kanssa, Boudreau muotoili The Athleticin artikkelissa.

– Ja kun katsoo, kuinka vähän maaleja olemme tehneet viime aikoina, mielestäni kannattaa yrittää joitakin, Boudreau jatkoi.

Eilisten harjoitusten perusteella Granlund on saamassa samaan ketjuun Eric Staalin ja Nino Niederreiterin. Koivu taas hyökännee ankkalauman kimppuun Zuckerin ja Charlie Coylen välissä.

Granlund ja Staal ovat pelanneet samassa ketjussa vain reilun ottelun verran sen kahden vuoden aikana, jonka Staal on pelannut Wildissa, The Athletic kertoo tilastosivu naturalstattrick.comin tietoihin perustuen.

Granlundin mukaan tämä ei haittaa yhtään.

– Ketjumuutokset kuuluvat jääkiekkoon, ja nyt pelaan näiden kahden jätkän kanssa. Odotan peliä innoissani. Staal on loistava pelaaja. Hän on erittäin nopea, ja nopeudellaan hän puskee ja venyttää vastustajan puolustusta ja avaa tällä tavalla muille tilaa, Granlund analysoi.

Ainakin paperilla kolmikko, jossa pelintekotaidoistaan tunnetun Granlundin rinnalla viilettää kaksi kovan luokan maalintekijää, näyttää hyvältä.

– Yritämme saada vähän kipinää hyökkäyspeliimme. Joskus ketjujen sekoittaminen auttaa siinä. Minun pitää yrittää luistelulla tehdä hänelle vähän lisää tilaa, ja jos hän saa tilaa, hänellä on taitoa ja kykyjä tehdä hyökkäyspäässä hyviä asioita, Staal kuvaili.