Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella tunnetaan NHL:ssä todella rajuihin päätöksiin kykenevänä valmentajana.

Jenkkiluotsi teki lauantaina juuri ennen yöllä pelattavaa Arizona Coyotes -ottelua kovan valinnan ja jätti tähtihyökkääjä Cam Atkinsonin kokonaan pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.

Viime kaudella 35 maalia takonut Atkinson on aloittanut tämän sesongin todella nihkeästi, eikä 28-vuotiaalla taiturilla ole 25 pelin jälkeen kasassa kuin vain yhdeksän tehopistettä (6+3).

Marraskuussa jättimäisen seitsemän vuoden mittaisen ja 41 miljoonan arvoisen sopimuksen rustannut Atkinson joutui lauantain vastaisena yönä pelatussa New Jersey Devils -ottelussa kolmannessa erässä vilttiketjuun.

– Minulle tämä ei ollut vaikea päätös. Cam on hyvin tärkeä jätkä meille. Hänen täytyy olla jättimäinen pelaaja meille, kun pelaamme jatkossa. Katson asian näin – tiedän ihmisiä, jotka hermostuvat tästä päätöksestä, mutta teen tämän prosessin, että hän tulisi takaisin tuttuun vireeseensä, Tortorella perustelee The Athletic -lehden mukaan.

– Haluatko edetä tälläistä reittiä pitkin? Et. Niin kuin olen monta kertaa sanonut, pelaajia on helppo laittaa istumaan. Sinun täytyy käydä silti muita prosesseja läpi, jotta autat häntä pelaamaan. Mielestäni, minä autan häntä. Luulette ehkä, että olen hullu, mutta minusta tuntuu, että autan Camia. Minä yritän jatkossakin auttaa häntä, kokenut valmentaja jatkaa.

Atkinsonin paikan kokoonpanosta ottaa hyökkääjälupaus Sonny Milano.