Philadelphia Flyers teki kesällä vaihtokaupan St. Louis Bluesin kanssa, mikä on osoittautumassa melkoiseksi epäonnistumiseksi.

Flyers lähetti yhden tämän NHL-kauden suurimman sensaatihyökkääjän Brayden Schennin Bluesiin, kun taas joukkue sai takaisin suomalaishyökkääjä Jori Lehterä, sekä kaksi ensimmäisen kierroksen varausta (toinen ehdollinen). (Lue vaihtokaupasta lisää tästä.)

Kun Schenn on takonut hirmuisia tehoja uudessa joukkueessaan, Lehterän kausi on ollut täysin sysimusta.

29-vuotias suomalaishyökkääjä on tehnyt 17 ottelussa vain kaksi syöttöpistettä ja miehen tehotilasto on pakkasella -5.

Lehterä on joutunut ajoittain katsomon puolelle, eikä hän ole päässyt pelaamaan kuin edellisen kerran joulukuun 2. päivä.

The Athletic -lehden toimittaja Pierre LeBrun paljasti saaneensa perjantaina melkoisen odotetun tiedon liittyen vaikeuksissa olevaan suomalaispeluriin.

– Tämä tuskin yllättää ketään, mutta lähteeni varmistavat, että Flyers kuuntelee tarjouksia Lehterästä, LeBrun sanoi.

– Ei sillä, että Flyers ei pitäisi tästä kaverista, koska hän on ollut todellinen ammattilainen ja joukkuetoverit pitävät hänestä. Mutta johtuen Flyersin hyökkääjien ylitarjonnasta, he haluavat päästä eroon hänestä oikean vaihtokaupan tullen vastaan, toimittaja jatkaa.

Yksi tekijä, mikä vaikeuttaa Lehterän kauppaamista on hänen jättimäinen sopimus, mikä päättyy vasta kesällä 2019.

– Lehterällä on yksi vuosi jäljellä 4,7 miljoonan dollarin kausipalkkaa, mikä saattaa pelottaa joitain NHL-seuroja pois, LeBrun sanoo.

Parhaalla kaudellaan 44 tehopistettä summanneen Lehterän pelivire voi herättää epäilyksiä NHL-seurojen keskuudessa.

– Tämä kauppa riippuu ehdottomasti siitä, kuinka moni GM näkee hänessä potentiaalia tekemään paluuta Blues-aikojen kuntoon. NHL jatkaa kehittymistään nopeampaan suuntaan, ja suurin huolenaihe Lehterän kohdalla on nopeus. Hän on kuitenkin viisas pelaaja. Oikeiden ehtojen täyttyessä, uskon, että hän voi auttaa vielä jotain joukkuetta, toimittaja arvelee.

– Jos saat suostuteltua Flyersin ottamaan osan Lehterän palkasta itselleen, hän saattaa irrota halvalla.