Mitäköhän Florida Panthersin toimistolla ajatellaan miehestä nimeltä Gerard Gallant tällä hetkellä?

Gallant sai kenkää Panthersin päävalmentajan paikalta kesken viime kauden, vaikka oli edellisellä kaudella (2015-16) luotsannut seuran itäisen konferenssin kolmannelle sijalle.

Lisäksi Florida oli vain muutaman pisteen päässä pudotuspelipaikasta, kun seurajohto yllättäen päätti irtisanoa valmennuksen.

Gallant otti loppukauden hengähdystauon seuravalmentamisesta, mutta hoiti Kanadan maajoukkueen apuvalmentajan pestiä. Viime huhtikuussa tuore NHL-seura Vegas Golden Knights kiinnitti kokeneen 54-vuotiaan valmentajan tulokasseuran penkin taakse.

Nyt Golden Knightsilla on käynnissä sellainen tuhkimotarina, minkä jatkuessa ei ole mitään epäselvyyttä siitä, kuka tullaan valitsemaan runkosarjan päätteeksi NHL:n vuoden valmentajaksi.

Joukkue on astetta kovemman läntisen konferenssin kärkipaikalla, sillä on vain yhdeksän suoraa tappiota 36 ottelusta, minkä lisäksi se on tehnyt konferenssin eniten maaleja.

Siinä tulos, mitä Gallantin johtama valmennus on muutamassa kuukaudessa saanut Vegasissa aikaan.

Gallant oli ehdolla vuoden valmentajaksi jo Floridassa keväällä 2016, mutta sai potkut vain muutama kuukausi sen jälkeen.

Ikävintä Panthersin kannalta on se, että Gallantin tilalle nimetty Bob Boughner ei ole saanut tulosta aikaan. Viime kaudella Panterhs jäi lopulta itäisen konferenssin sijalle 11. Tällä kaudellakin pudotuspelipaikkaa näyttää jäävän haaveeksi.