Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlsson kohautti perjantai-iltana antamilla kommenteillaan liittyen hänen tulevaan sopimukseen.

Karlssonin nykyinen kuuden vuoden mittainen ja 45,5 miljoonan dollarin arvoinen (AAV 6,5) sopimus päättyy ensi kauteen (2018-19). Jos 27-vuotiaalle ruotsalaistähdelle ei leivota sitä ennen jatkopaperia, tulee hänestä vapaa pelaaja.

Karlsson antoi perjantaina ennen New York Islanders -ottelua Ottawa Sun -lehdelle melkoisen suoraviivaisia kommentteja hänen tulevasta sopimuksesta.

Miehen puheista ei voinut olla huomaamatta pientä ylimielisyyttä.

– Kun minusta tulee vapaa pelaaja, aion saada sen verran palkkaa, minkä arvoinen olen, eikä se tule olemaan yhtään vähempää, pelasin sitten missä tahansa, Karlsson latasi.

Erityisesti kohta: ”pelasin sitten missä tahansa” särähtää allekirjoittaneen korvaan todella kovaa.

Senators oli ennen 6-5-voittoon päättynyttä Islanders peliä seitsemän ottelun tappioputkessa, kun joukkueen ylivoimainen johtotähti ja kapteeni ampui tuollaisen hieman ”uhkailevan” kommentin jatkostaan seurassa.

Karlsson on pelannut Islanders-ottelu mukaan lukien edelliset kahdeksan peliä ilman tehopisteitä ja hänen plus miinus -tilasto on siltä ajalta hyytävä -11.

Uransa heikointa jaksoa pelaavan Karlssonin suoraviivaisen kommentin ajoitus oli hyvin pahasti pielessä.

Ruotsalaiskapteenin olisi kannattanut sanoa toimittajalle vain tylsästi: ”Keskityn nyt auttamaan Senatorsia, enkä mieti tällä hetkellä tulevaa sopimustani.”

Mutta Karlsson ei toimi tällä tavalla. Hän sanoo, mitä hän ajattelee. Niin hän on aina urallaan toiminut.

Nyt vain hienovaraisempi tilanteen hoitaminen olisi välttänyt orastavan kohun hänen tulevaisuudestaan Senators-paidassa, varsinkin, kun seura ajelehtii synkillä vesillä tappioiden keskellä.

Karlsson pelaa tällä hetkellä yhdellä NHL:n pahimmalla ”ryöstösopimuksella”, joten on aivan ymmärrettävää, että hänellä on katkeruutta aikaisempaa epäonnistunutta sopimusneuvottelua kohtaan.

Ruotsalaistähti tulee kuitenkin loppupeleissä saamaan yli 10 miljoonan dollarin kausipalkan, sanoi hän lehdistölle, mitä sitten sanoikaan.

Se, että tekeekö Karlsson sen sopimuksen Senatorsin kanssa, on vielä täysin mysteerin peitossa.