Jussi Jokisen arvoa ei mitata pisteissä – Kingsiin siirtyneeltä konkarilta äärimmäisen lupaavia kommentteja

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Los Angeles Kings on ollut yksi NHL-syksyn suurimpia onnistujia. Omaa divisioonaansa hallitsevan joukkueen johtavat pelaajat Anze Kopitar, Drew Doughty ja Jonathan Quick ovat ottaneet lauman hartioilleen, vaikka myös taustalla muut yksilöt loistavat.

Yksi tähdistä on Kingsiin vihollisjoukkue Edmonton Oilersista vaihtanut Jussi Jokinen.

Suomalaishyökkääjän arvoa ei mitata tilastoissa. Siinä missä Kopitar on lähellä koko sarjan pistepörssin kärkeä, tai Quick loistaa maalivahtitilastossa, tekee Jokinen haalarihommia taustalla isolla sydämellä.

Rooliin kuin rooliin sopeutuva, pääsääntöisesti nelosketjussa hyökännyt suomalaistähti on kotiutunut Los Angelesiin sanojensa mukaan vaivatta.

– Hyvin olen kotiutunut. Totta kai se auttaa, kun joukkueen pelit ovat menneet hyvin ja voittoja on tullut. Itsekin olen saanut muutaman onnistumisen, ja sekin auttaa, suomalaiskonkari iloitsi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Jokinen on onnistunut maalinteossa, myös syöttötili on avattu.

Niin yli- kuin alivoimaa, sekä nelosketjun lisäksi ajoittain jopa ykköstriossa hyökännyt Jokinen tuli Kingsiin siis kesken kauden. Muutto sujui ongelmitta.

– On aina haaste siirtyä toiseen joukkueeseen kesken kauden ja yrittää laittaa kaukalon ulkopuoliset asiat kuntoon. Se tässä vähän helpottaa, että perhe (vaimo ja kaksi lasta) eivät ole jumissa Edmontonissa.

– He jäivät Floridaan, kun minä muutin Edmontoniin. Heillä arki jatkuu entisellään, eikä minun tarvitse huolehtia nyt kuin itsestäni, Jokinen sanoi.

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon