Vahvan syksyn KHL:ssä pelannut Jokerit pelaa vuoden 2017 viimeistä edellisen ottelunsa torstaina, kun se kohtaa vieraissa Vitjazin. Ylihuomenna vielä Slovakiassa Slovan Bratislavan vieraana urakoiva helsinkiläislauma saattaa hakea pelillisesti tasaisuutta otteisiinsa.

Tiistaina Jokerit nimittäin hävisi kotonaan Slovanille niukasti 2-3, vaikka se kenttätapahtumia hallitsikin. Jokerien nettisivuilla kirjoitettiin torstaina, että näky oli puolustaja Sami Lepistölle tuttu jo aiemmista otteluista.

Maajoukkuepakin kommenteista paistaa se, että epätasaisuus on tosiaan valitettavasti leimannut Jokerien otteita.

– Alku oli hyvä ja peli meillä hallussa, mutta sitten tapahtui jotain, kuten on tapahtunut muutamissa peleissä aiemminkin. Vähän jotenkin se tuntuma häviää. Sitä kautta kaveri saa vähän otetta silloin, kun meidän täytyisi pystyä säilyttämään se ote, Lepistö pyöritteli seuran nettisivuilla.

– Annamme vähän liikaa tilaa keskustassa, josta vastustaja pääsee liian helposti avaamaan ja meidän alueellemme. Täytyisi puolustaa enemmän viisikkona ja pitää tiukemmat välit, säilyttää kompaktimpi paketti kaikkiaan.

Vaikka viidestä edellisestä kamppailusta peräti neljä on päättynyt tappioon, ei henkinen olotila ole murentunut.

– Henkinen tila on hyvä. Täytyy vain saada siellä pelin sisällä pidettyä hommaa vähän paremmin kasassa ja laittaa kiekkoa omista maalipaikoista sisään. Vähän tällä tavalla aaltoina tämä kausi on mennyt. Pitää vaan tehdä hommia ja asioita oikein, sieltä niitä pomppujakin tulee, Lepistö päätti.

Vitjaz-Jokerit -ottelu alkoi kello 18.30 Suomen aikaa.