Jere Lehtinen pelasi upean ammattilaisuran jääkiekkoilijana.

NHL:ssä Lehtinen pelasi kaikkiaan 875 runkosarjan ja 108 pudotuspelien ottelua – kaikki Dallas Starsin paidassa.

Neljäntoista kauden aikana Lehtinen ehti jättää Starsin organisaatioon perinnön, jota on viime viikkoina kilvan ylistetty.

Lehtistä on kuvailtu yhdeksi jääkiekon historian tunnollisimmista ja tietyllä tapaa täydellisimmistä pelaajista. Kanssapelaajat ja valmentajat ovat kehuneet, että Lehtinen tiesi aina täydellisesti, mitä tehdä ja miten sijoittua kentällä. Kolmesti Lehtinen palkittiinkin NHL:n parhaana kahden suunnan hyökkääjänä.

Ehkä eniten Lehtisestä kertoo tätä pitkään valmentaneen veteraaniluotsi Ken Hitchcockin kommentti. Hitchcock sanoi, ettei ole pitkällä urallaan koskaan ennen valmentanut pelaajaa, jota ei oikeastaan tarvinnut valmentaa.

– Kävi niin, että opin häneltä enemmän kuin pystyin opettamaan hänelle. Sen jälkeen keskityin vain ottamaan selvää, miksi hän tekee asiat niin hyvin. Minä vain kysyin häneltä: ”Miten voit?” Siinä oli kaikki valmentamiseni hänen kanssaan, Hitchcock kertoi aiemmin Sports Day -lehdessä.

(Lue aiempi juttumme aiheesta tästä linkistä.)

Marraskuun 24. päivänä Lehtisen paita numero 26 jäädytettiin ja nostettiin Dallasin kotiareenan American Airlines Centerin kattoon.

Tuona iltana Dallas kunnioitti Lehtistä monella tavalla. Joukkue mm. esiintyi alkulämmittelyssä päällään Lehtisen paidat numerolla 26. Ja kaikilla pelaajilla oli ottelussa luistimissaan keltaiset nauhat, jollaisia Lehtinen käytti suurimman osan urastaan.

Dallas voitti ottelun 6–4, ja pelaajat päättivät käyttää keltaisia nauhoja myös seuraavassa ottelussa. Senkin pelin Dallas voitti, kun Vegas Golden Knights kaatui 3–0.

Vanhan sanonnan mukaan voittavaa joukkuetta ei vaihdeta.

Eikä voittavia luistimennauhoja. Joten Dallas päätti jatkaa keltaisilla nauhoilla. 4–3-jatkoaikavoitto Chicagosta. Sitten rankkarivoitto Chicagosta 3–2. Viime yönä Suomen aikaa 7–2-murskavoitto Coloradosta vieraissa.

Dallasin voittoputki Lehtisen vuoksi käyttöön otetuilla keltaisilla nauhoilla on jo viiden ottelun mittainen!

Monet jääkiekkoilijat ovat hyvin taikauskoisia varusteidensa suhteen, joten Dallas jatkaa aivan varmasti keltaisissa nauhoissa niin kauan kuin joukkue voittaa.

Keltaisista nauhoista lienee tulossa Starsille jo jonkinlainen brändi.

Viime yönä Starsin twitter-tilillä julkaistiin viesti, jossa huomautettiin, että keltaisten nauhojen piti olla käytössä vain Lehtisen juhlapelin lämmittelyssä.

– Mutta viisi voittoa ja 21 maalia myöhemmin…, viestissä kirjoitettiin.

Kaiken lisäksi Starsin twitter-tilin profiilikuvaksi on vaihdettu kuva keltaisista nauhoista. Kuvan alle on kirjoitettu teksti: ”Yellow laces rock” eli keltaiset nauhat rokkaavat.

Lehtisen Dallas Starsiin jättämä perintö elää ja voi vahvasti!

X - Dallas Stars

@DallasStars
It was just supposed to be for warm ups. But 21 goals and five straight wins later...

X - Dallas Stars

@DallasStars
Players are wearing yellow laces at morning skate and during warm ups tonight in honor of Jere Lehtinen. #Retiring26