Suomalaistaituri Aleksander Barkov joutui lopulta olemaan loukkaantumisen takia sivussa peleistä vain yhden ottelun verran. Eilen mies kommentoi, että hänellä kävi ”todella hyvä tuuri”, ettei joutunut olemaan pidempään sivussa.

Florida Panthersin sentteri palasi kaukaloon jo viime yön vierasottelussa Detroitia vastaan, mikä oli Panthersille erinomainen asia. Joukkueen ykkössentteri oli tutusti isossa roolissa, kun Panthers haki Detroitista tärkeän 2–1-jatkoaikavoiton.

Barkov sai syöttöpisteen Panthersin varsinaisen peliajan ainoaan osumaan, jonka viimeisteli Barkovin ketjukaveri Vincent Trocheck. Huikeimman suorituksen maalin eteen teki kuitenkin laitahyökkääjä Jonathan Huberdeau (kuvassa vas.), joka syötti kiekon jäähän kaatuneenakin taaksepäin Trocheckille.

Syöttöpiste oli Barkoville kauden 18. Maaleja suomalaisella on kasassa 10, eli 29 ottelun jälkeen sentteri on käytännössä piste per peli -tahdissa. Huberdeau on jopa Barkovia kovemmassa pistetahdissa, sillä laitahyökkääjä on kerännyt pisteet 9+23=32.

Tuttuun tapaan Barkov pelasi isot minuutit ja oli Panthersin hyökkääjistä eniten jäällä, 23.36 minuuttia. Koko joukkueesta vain puolustaja Keith Yandle pelasi enemmän, 25.47 minuuttia. Erikoistilanteissa Barkov kellotti ylivoimalla 3.17 ja alivoimalla 2.17 minuuttia, mitkä olivat joukkueen hyökkääjistä – tietysti – eniten.

Florida on läntisessä konferenssissa sijalla 12, jo seitsemän pisteen päässä pudotuspelipaikasta.

Katso Floridan tasoitusmaali alta.

Florida Panthers

@FlaPanthers

Florida Panthers

@FlaPanthers
TROCHECKKKK!!! TIE GAME! #FLAvsDET
Trocheck's 13th goal of the season. 👀 👀 👀 #FLAvsDET