Buffalo Sabres hävisi viime yön NHL-kierroksella Chicago Blackhawksille jatkoajan jälkeen lukemin 2-3.

Ottelun ratkaisu tuli vain viisi sekuntia ennen jatkoajan loppua, kun Blackhawksin ruotsalaispuolustaja Gustav Forsling ampui viivalta maata pitkin maanmiehensä Robin Lehnerin längeistä kiekon verkkojen perukoille.

Lehner oli voittomaalin jälkeen aivan raivoissaan, ja syystäkin, koska Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen teki osumaan täydellisen maskin.

Ristolainen pelasi ottelussa huimat 31 minuuttia ja 44 sekuntia, mikä on Sabresin tämän kauden ennätyslukema. Suomalaisjärkäle jäi ilman tehopisteitä ja hänen tehotilastonsa oli -2.

Sabresin joukkueen tapaan, Ristolaisen kausi on myös mennyt pahasti alakanttiin, eikä hänellä ole vielä yhtään tehtyä maalia. Tehopisteitä 23-vuotiaalla nuorukaisella on 20 otteluun seitsemän (0+7).

Sabres-fanit eivät tunteneet pelin jälkeen armoa kardinaalimokan tehneelle ykköspuolustajalle:

– Mitä helvettiä Ristolainen oikein yritti tehdä? Sinun pitää tiedostaa paremmin, ja katsoa, että sinun pitämä miehesi on jo liikkunut pois maalin edestä, nimimerkki Displaced Sabres kommentoi Twitterissä.

– Kamala suoritus Ristolaiselta. Minusta tuntuu pahalta Lehnerin puolesta. Kaveri pelasi kovaa, mutta ei saa tukea puolustukselta, mattmason_30 lataa.

– Tuo oli täysin Ristolaisen vika, SandiMarie79 sanoo.

SandiMarie

@SandiMarie79
That was Ristolainen's fault #Sabres

Displaced Buffalo Sabres Fans

@DisplacedSabres
What the hell was Ristolainen doing there? Gotta have better awareness to look and see his man had moved..... #Sabres

When does Ristolainen become good? #Sabres

Steven Dabney

@sdabney21
Ristolainen should be playing in front of the net on the PP after seeing him set that screen on Lehner. Are you kidding me? I mean he literally couldn't have done a better job. Nice job jackass. #Sabres