Winnipeg Jets on ollut läpi kauden hurjassa iskussa. Kun edellisen kerran alkukesästä 2015 pudotuspelejä pelannut joukkue keikkuu nyt läntisen konferenssin kärjessä, on se jopa uuden tilanteen edessä.

Heikkojen ennakko-odotusten murskaksi lyöminen, joukkueen jatkuva huomiointi medioissa sekä yksilöiden upea iskukyky takaavat sen, että Winnipegissä on käsillä jotain ”tavallisesta poikkeavaa” verrattuna viime vuosiin.

– Monikaan ihminen ei puhunut meistä ennen kauden alkua, hyökkääjä Bryan Little huomautti The Western Starille.

Niin – Winnipegiä ei tosiaan moni uskonut näin korkealle. Nyt laajat henkilökohtaiset onnistumiset ovat johtaneet siihen, että joukkuepeli on toiminut mainiosti. Se puolestaan on johtanut siihen, että nyt Jets vastaavasti on ihmisten huulilla.

– Katselin televisiota (perjantai-iltana), ja he puhuivat siitä, että olemme ensimmäisenä konferenssissa. He puhuvat siitä, että olemme yksi parhaista joukkueista liigassa, joten luulen, että saamme ihmisten huomiota paljon enemmän, Joel Armian ketjukaveri Mathieu Perreault puolestaan sanoi sivustolle.

Loistavia tuloksia tuoneet henkilökohtaiset onnistumiset kertovat siitä, että joukkueessa on taatusti syvyyttä.

Ensinnäkin, Jets on onnistunut välttämään Ondrej Pavelecin kaltaiset sukeltamiset, sillä sekä ykköskassari Connor Hellebyuckin että kakkostorjuja Steve Masonin prosentit ovat heittämällä päälle 90:n.

Lisäksi esimerkiksi 12 häkkiä iskenyt Patrik Laine ei suinkaan ole joukkueensa paras maalintekijä, sillä tuo titteli meni tätä juttua kirjoittaessa sunnuntai-iltana yhden häkin enemmän iskeneelle Mark Scheifelelle.

Pelinrakentajaksi ja paikkojen luojaksi on puolestaan osoittautunut peräti 25 osumaa syöttänyt Blake Wheeler.

Tässä ovat maalaisjärjelläkin ajateltuna joukkueen suurimmat vahvuudet – onnistumisia tulee Laineen kaltaisten supertähtien lisäksi muillekin, niin hyökkäys- kuin viime kauteen verrattuna vankistuneessa puolustuspäässäkin.

Ei Perreault turhaan kehunut alakerran sankareita.

– Maalivahti on ollut suuressa roolissa. Keskeisinä hetkinä tärkeissä peleissä on ollut suuria torjuntoja, meillä on syvyyttä, Perreault kiitteli.

Silti jalat on pidettävä maassa. Tilanne on monille uusi, ja nyt voisi kuvitella, että myös henkinen kapasiteetti korostuu.

– Tämä on eräänlainen uusi tilanne monille meistä, mutta se ei tarkoita meidän taputtavamme toisiamme selkään. Olemme luottavaisia ja meillä on hauskaa, mutta tiedämme, että jääkiekkoa on vielä paljon jäljellä, Bryan Little painotti.

Aika sen näyttää, kestääkö Jetsin kasetti viime vuosiin verrattuna uudessa, menestyksekkäässä kierteessä. Seuraavan kerran siitä saadaan viitteitä jo tulevana yönä, jolloin Winnipeg punnitsee Ottawa Senatorsin.