Chicago Blackhawksin yllä suuria uhkakuvia – päävalmentaja täysin raivona omiensa otteista!

© Kuva: Getty Images

2010-luvulla menestymään tottunut Chicago Blackhawks on tällä kaudella vaeltanut varjojen mailla ja kaukana totutusta. Joukkue on läntisessä konferenssissa vasta 12:ntena, ja nyt se on hävinnyt viisi ottelua putkeen.

Chicagon yksi suurimpia ongelmia on ollut yksiselitteisesti maalin tekeminen. 84 häkkiä oikeuttavat tässä tilastossa 13:nteen sijaan, lisäksi ylivoima on ollut hurjan huonoa prosenttien 15,51 oikeuttaessa vasta sijalle 29.

Murheet jatkuivat myös Washington Capitals -pelissä. Ruuti oli märkää.

– Laukausmäärä johtaa harhaan. Laatua puuttui, ja suuri osa vedoista osui (Braden) Holtbya rintaan, eikä meille tullut kakkoskiekkoja, oli maalin edessä pelaajiamme tai ei. Oli kuin olisimme antaneet kiekot vastustajalle vain laittamalla ne heidän maalilleen, pauhasi Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan viitaten Caps-otteluun.

Kärkipelaajista Patrick Kane on ehkä juuri ja juuri ollut tasollaan (28 ottelua, 27 pinnaa), mutta sen sijaan Jonathan Toews (28/19) vaeltaa kaukana parhaasta tasostaan. Lisäksi kärkipakki Duncan Keithin tehotilasto on koko joukkueen huonoin, eli -11.

On sanomattakin selvää, että näiden pelaajien panokset kuvastavat Chicagon kautta. Muidenkin, kuin Kanen pitäisi ottaa roolia kokonaisvaltaisesti.