Suomalaishyökkääjä Kalle Kossila on noussut täysin pimennosta Anaheim Ducksin kärkikenttään maalipyssyjen Corey Perryn ja Rikard Rakellin sentteriksi.

23-vuotias suomalaispeluri on tehnyt kauden kolmessa ottelussa tehot 1+1=2 ja on väläytellyt ajoittain jäällä loistavia kiekonkäsittelytaitojaan.

Kossilan ketjutoveri Rakell uskookin, että suomalaispelurista on vielä hyötyä Ducks-joukkueelle.

– Ainut asia, mitä sanon hänelle on, että jatka vain pelaamista. Tee hyviä suorituksia ja ole oma itsesi. Älä muutu. Hän tietää, missä on hyvä. Mielestäni hänellä on paljon taitoa. Hän on nopea, sekä hän on loistava syöttelijä, Rakell hehkuttaa pelitoveriaan The Press-Enterprise -lehdelle.

– Kun hän voi käyttää taitojaan jäällä, niin se tulee auttamaan meidän joukkuettamme, ruotsalaispeluri jatkaa.

Kossila pyssytti viikko sitten Florida Panthersia vastaan NHL-uransa avausmaalin. Nuorukainen sai Suomesta peräti 100 onnitteluviestiä kännykkään ja sosiaaliseen mediaan.

– Moni ihminen, jolle en ole puhunut seitsemään tai kahdeksaan vuoteen lähetti minulle onnitteluviestejä, kuten: ”Hei, en tiennyt, että sinulla menee näin hyvin. Onnea!” Se oli aika hienoa ja kiitin heitä, Kossila kertoo.

Kossila on noussut NHL:ään melko tuntematonta reittiä pitkin. Jokereiden ja Bluesin juniorimyllyssä kiekkooppinsa saanut taituri lähti kauden 2011-12 päätteeksi Yhdysvaltoihin yliopistosarja NCAA:han pelaamaan.

Neljän pisterikkaan yliopistovuoden jälkeen Kossila sai NHL-sopimuksen ja aloitti Ducksin farmin kautta.

– Suomessa, se on aika iso asia, jos pelaat NHL:ssä. Ennen sitä, ketään ei kiinnosta mitä teet. Suomessa ketään ei kiinnosta, jos pelaat yliopistossa tai AHL:ssä, Kossila sanoo.

Kossila on ollut kova pistelinko jokaisella tasolla, millä on pelannut urallaan. Nyt seuraava harppaus on NHL. Hän uskookin, että pistetahti pysyy myös NHL:ssä.

– Ehdottomasti. Miksi ei? Oikeasti? Uskon itseeni. Miksi ei? Minulle on kerrottu, että olen täällä syystäkin, joten voin vain mennä jäälle ja pelata minun peliäni, kiekkotaituri vakuuttaa.