Vikkeläkinttuinen Leijona-konkari ympärillä pyörivistä superlupauksista: ”Ne on kyllä… erilaisia”

HELSINKI. Torstain Venäjä-ottelussa Leijonien peli oli vielä sekavaa, mutta silti esille nousi muutamia yksilöitä.

Jopa kokonaisia ketjuja, sillä Jokereista tuttu yhdistelmä (Antti PihlströmMika NiemiMarko Anttila) oli heti totutun hyvä.

– Ei tuossa ehditty vetää kuin parit treenit ennen ensimmäistä kamppailua, niin kyllä se kovasti helpotti, kun oli taustalla yhteisiä kokemuksia. Jatkettiin sitä seurajoukkueesta tuttua samaa menoa ja oli hyvä nähdä, että meidän yhteispeli riittää myös tällä tasolla, Pihlström iloitsi SuomiKiekko-sivustolle Leijonien 3-2-voiton jälkeen.

Kehuja irtosi myös päävalmentajalta Lauri Marjamäeltä.

– Kova luonne paistoi läpi tuon ketjun suorituksista. He tekivät todella pyyteetöntä työtä, Marjamäki myhäili tyytyväisenä.

Pihlström itse oli mukana varsin historiallisessa hetkessä. Toisen erän alussa Suomen nelosketju sai paineen Venäjän päätyyn. Hyökkäyksen päätteeksi Pihlström löysi puolustajan paikalta nousua tehneen Miro Heiskasen, joka napautti kiekon verkkoon.

Osuma oli superlupaukselle A-maajoukkueuran ensimmäinen.

– Hän pelasi vahvasti koko pelin ajan ja sai hienon palkinnon sitten tuon myötä. Oli mukava fiilistellä siinä, kun ensimmäinen peli ja ensimmäinen maali hänelle, Pihlström kertasi tunnelmia Heiskasen osuman jäljiltä.

Vaikka Pihlström itse viilettää edelleen kuin tuulispää kentällä, on hän nykyään jo kokeneempaa Leijona-osastoa.

Karjala-turnauksessa ympärillä pyörii Heiskasen ja Eeli Tolvasen myötä selvästi nuorempaa osastoa. Heidän otteita Pihlström hämmästelee leveän hymyn kera.

– He ovat niin ennakkoluulottomia. Tulevat tänne ja pelaavat ihan samalla tavalla kuin SM-liigassa tai KHL:ssä. He pystyvät kamppailemaan ja he uskaltavat tehdä kiekon kanssa ratkaisuja. Kyllä ne on vähän… erilaisia nuo jätkät.

– Tulevat vain ja pelaavat niin hemmetin hyvin. Onhan se hienoa, Pihlström hehkutti.

Leijonilla pelit jatkuvat lauantaina, jolloin vastassa on Ruotsi.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen