Suomalaishyökkääjä Leo Komarov ja kanadalaissentteri Nazem Kardi muodostavat Toronto Maple Leafsissa melkoisen parivaljakon. Ovat muodostaneet oikeastaan siitä hetkestä asti, kun Komarov saapui Torontoon kesken kauden 2012–13 Dinamo Moskovan KHL-joukkueesta.

Se oli ystävyyttä ensi silmäyksellä – eikä se hiipunut edes seuraavan kauden aikana, jonka Komarov pelasi jälleen Dinamossa.

Kadri on Toronton 1. kierroksen (#7) varaus kesältä 2009 ja hän on pelannut NHL:ssä kaudesta 2010 alkaen. Komarov otti ensikosketuksensa NHL:ään pari vuotta myöhemmin. Silti Komarov otti heti alusta alkaen tietynlaisen isoveliroolin Kadria kohtaan.

– Hän on yksi niistä pelaajista, joiden kanssa olen viettänyt paljon aikaa ja jotka ovat tukeneet minua. Hän on ollut kuin isoveli minulle, Kadri kertoo Yahoo Sportsin haastattelussa.

Kadri (kuvassa oikealla) ja Komarov (vasemmalla) ovat myös huonetovereita Toronton pelimatkoilla. Kaksikolle onkin kehittynyt vahva sielunveljeyttä muistuttava side ja erikoinen kommunikointitapa. Kadri kuvailee tätä ”sivistymättömäksi”.

– Välillä raivoamme toisillemme, ja sekunnin päästä on kuin sitä ei olisi koskaan tapahtunut. Mutta se on vain hyvä asia ja tapamme kommunikoida, Kadri kertoo.

Hieman samanlaista raivoamista on myös parivaljakon peli.

– Mielestäni pelityylimme täydentävät toisiaan. Me ikäänkuin ruokimme toisiamme. Me molemmat pidämme fyysisestä pelistä ja tykkäämme vähän ärsyttää vastustajia tahallamme. Vihaisin pelaamista meitä vastaan, Kadri sanoo.