Carolina Hurricanesin farmijoukkueessa Charlotte Checkersissä pelaavat suomalaishyökkääjät Janne Kuokkanen ja Aleksi Saarela olivat viime yönä Suomen aikaa kovassa tehovireessä.

Kuokkanen oli tehoillaan 1+3 mukana Checkersin kaikissa maaleissa, ja Saarela teki kaksi maalia Checkersin kukistaessa Belleville Senatorsin 4–2.

Saarela teki alkukaudella kolmessa ensimmäisessä pelissä kaksi maalia, mutta sen jälkeen kului kuusi ottelua kiikaritehoilla ja seitsemän ilman maalia. Nyt Saarela on viimeistellyt viidessä viime pelissä yhteensä neljä osumaa.

Checkersin nettisivuilla Saarelan eilisiä maaleja kuvailtiin termillä ”rocket shot”, eli rakettilaukaus. Myös Checkersin päävalmentaja Mike Vellucci kehui Saarelan laukausta.

– Saarelalla on mahtava laukaus. Kun hän pääsee kahdestaan maalivahtia vastaan, kuten ylivoimamaalissaan, hän tekee maalin yhdeksän kertaa kymmenestä, Vellucci kehaisi Checkersin nettisivuilla.

Muutoin päävalmentaja antoi melko erikoisia lausuntoja, jopa tylytystä, Saarelan aiemmista otteista.

– Aiemmin hän ei tehnyt tarpeeksi töitä, ei kamppaillut eikä luistellut tarpeeksi. Nyt hän voitti kaksinkamppailuja fysiikallaan, ja se on hänen pelissään avainasia, Vellucci kommentoi.

Valmentajan kommentit asettuvat melko outoon valoon tietäen, että Saarela pelasi pitkään loukkaantuneena.

– Pelasin kymmenen peliä käsi murtuneena. Jokainen voi miettiä tai vaikka kokeilla, miten hauskaa ja helppoa se on. En kuitenkaan halunnut olla pelaamatta, Saarela viestitti SuomiKiekko-sivustolle Pohjois-Amerikasta.

Jos Kuokkasen ja Saarelan vire jatkuu, Checkersille voi povata hyvää lähitulevaisuutta – tai sitten kaksikko nähdään jossakin vaiheessa NHL:ssä Carolinan tehokaksikon Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon seurana.