Colorado Avalanche -hyökkääjä Mikko Rantasen kuluva kausi NHL:ssä on sujunut äärimmäisen vahvasti. Syksyn 22 ottelussa peräti seitsemän maalia ja yhteensä 20 pistettä iskenyt nuorten maailmanmestari on ottanut Avalanchea harteilleen upealla tavalla.

Nousiaisista lähtöisin olevan hyökkääjän panos on korostunut etenkin ylivoimalla. Tilastot ovat hurjaa luokkaa.

Suomalainen on painanut ylivoimalla nimittäin peräti kuusi maalia, joka on toiseksi eniten koko sarjassa. Vastaavaan ovat yltäneet Patrik Laine ja Sidney Crosby, seitsemän osuman miehiä sen sijaan ovat T.J. Oshie, Filip Forsberg, Sean Monahan ja Steven Stamkos.

Ylivoimapisteiden valossa Rantanen on kahdeksanneksi tehokkain 11 pinnalla. Hänen takanaan on luonnollisesti liuta kovia nimiä, mm. P.K. Subban, Jevgeni Malkin, Anze Kopitar, Mark Scheifele, Mikko Koivu ja niin edelleen.

Hattua täytyy nostaa Rantasen alkukaudelle.

Nathan MacKinnonin jälkeen joukkueensa toiseksi tehokkain pelimies on osakseen hilannut Avalanchen mukaan pudotuspelitaistoon ainakin tässä vaiheessa.

Joukkue on ainoastaan pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta, jota pitää hallussaan lähes katastrofaalisen huonon kauden pelannut 2010-luvun menestyjäjoukkue Chicago Blackhawks.