Tulikuuma liigavahti kertoo, kuinka paljon varusteita kuluu – ”Mailoja yli 40 kappaletta kaudessa”

SaiPan maalilla todellisessa liekissä tällä kaudella pelannut Frans Tuohimaa avasi blogissaan sitä, kuinka paljon maalivahdilla varusteita kuluu joka ikinen kausi. Määrät on ”vähän” erilaisia kuin juniorikiekkoilijoilla.

– Mailoja menee luultavasti yli 40 kappaletta kaudessa. Otan uuden mailan keskimäärin joka toiseen peliin, Tuohimaa kirjoittaa.

Myös rahallisesti arvokkaimmat suojukset, eli maalivahdin patjoja kuluu sitä mukaan, kun käytetyistä katoaa paras terävyys.

– Tällä kaudella tulen todennäköisesti käyttämään kolmet patjat. Tällä hetkellä käytössä on kaksi paria ja kolmas pari on jo tilattu, jotta saan vaihdettua uusiin kun tämän hetkiset vanhenee/pehmenee liikaa.

Myös päätä suojaava maski vaihtuu yllättävä usein, mihin on tosin ymmärrettävä syy.

– Varmasti tärkein suojus. Tulee vaihdettua joka kausi. Varmasti kestäisi pidempäänkin, mutta pään suojaamisesta en halua ihan hirveästi tinkiä. Tällä hetkellä mulla on vielä sama kuin viime kaudella, mutta uuden pitäisi saapua ihan lähipäivinä.

Tuohimaa kuuluu tällä kaudella Liigassa maalivahtien tilastojen kärkipäähän. SaiPa on sensaatiomaisesti surkean viime kauden jälkeen kuuden parhaan joukossa. Tuohimaan torjuntaprosentti on komea 92,47 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,13.

Lue Tuohimaan blogikirjoitus kokonaisuudessaan tästä linkistä!