Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock tunnetaan tiukkana ja kurinalaisuuden nimeen vannovana luotsina. Tietyllä tapaa Babcockia, 54, voidaan pitää hieman ns. vanhan liiton valmentajana.

Mutta tulosta on tullut, on totisesti.

Babcock on voittanut päävalmentajana Stanley Cupin (Detroit 2007–08) sekä Kanadan maajoukkueen kanssa kaksi olympiakultaa (2010 ja 2014), MM-kultaa (2004), nuorten MM-kultaa (1997) sekä World Cupin viime syksynä.

Nykyistä seurajoukkuettaan kesästä 2015 valmentanut Babcock ei ole onnistunut johdattamaan huippumenestykseen – toistaiseksi. Nyt näyttää vähän edellisiä kausia paremmalta, kun Toronto on NHL:n itäisellä konferenssissa kolmantena.

Mutta viime viikko ei sujunut joukkueelta kovin hyvin. Maple Leafs hävisi liigajumbo Arizonalle kotonaan puhtaasti 1–4, sitten Floridalle vieraissa rankkareilla 1–2, voitti Carolinan vieraissa 5–4 ja hävisi Washingtonille kotona 2–4.

Mikä erikoisinta, Maple Leafs ei tehnyt yhdenkään pelin avauserässä yhtään maalia. Ja tämähän ei Babcockia miellyttänyt.

TSN– ja NBC-kanavien jääkiekkotoimittaja Gord Miller kertoo twitter-tilillään, että Babcock oli nimenomaan luvannut pelaajilleen pikku porkkanan, jos ottelujen alut sujuisivat hyvin.

– Babcock kertoi, että aamujäät voisivat olla vapaaehtoisia, jos joukkue saisi hyvät alut otteluille. Viime viikon neljän huonon startin jälkeen he palasivat pakollisiin aamujäihin, Miller twiittaa.

– Eilen hän kertoi, että palaamme urheilutieteistä Babcockin saskatchewanilaisiin tieteisiin, Miller jatkoi.

Se, jos mikä, lienee melkoista salatiedettä. Tai vaihtoehtoisesti hyvin yksinkertaista psykologiaa: niin pelaat kuin harjoittelet.

Gord Miller 🌻🇺🇦

@GMillerTSN
Mike Babcock told the Leafs they could have optional morning skates if they got off to good starts in games. After four slow starts last week, it’s back to mandatory morning skates. “We’re going from sport science to Babcock Saskatchewan science,” he told me yesterday.