28-vuotias Jason Jones kertoo odottaneensa Teemu Selänteen tapaamista yli 20 vuoden ajan.

Kun Jones oli vasta pikkupoika, hän katsoi isänsä kanssa Mighty Ducks of Anaheimin ottelua. Tuolloin hän näki Selänteen pelaavan ensimmäistä kertaa ja hän oli välittömästi täysin myyty.

– Isäni sanoi ”hänestä tulee sinun pelaajasi”. Siinä vaiheessa en edes tiennyt, kuka hän oli, mutta siitä lähtien, jopa hänen siirtyessä San Jose Sharksiin ja Colorado Avalancheen, olen seurannut häntä, Jones hehkuttaa NHL.com:lle.

Jonesin unelmana on ollut iät ja ajat tavata Selänne ja vuonna 2014 hän ajatteli tuon unelman toteutuvan matkatessaan Nashvilleen. Selänne oli kuitenkin ollut Suomen matkassa Sotshin olympialaisissa, eikä ollut ottelussa Anaheim Ducksin kokoonpanossa.

Matkan pelasti kuitenkin eräs toinen suomalainen, Sotshin olympialaisista sivuun jäänyt Saku Koivu. NHL-uransa yhtäaikaisesti Selänteen kanssa päättäneen suomalaisen huomio oli kiinnittynyt Leijonien paitaan varustautuneeseen Jonesiin.

– Hän tuli luokseni ja me kävimme todella mukavan keskustelun.

”Teemu oli uskomattoman kiltti”

Jonesin kuullessa heinäkuussa Selänteen nimeämisestä Hockey Hall of Fameen, hän päätti välittömästi matkata paikan päälle Torontoon, vaikka matkaa hänen kotikaupungistaan Indianasta oli yli 600 kilometriä.

Matkan taittamiseen vaadiittiinkin kaksi erillistä lentoa, sekä lukuisia kilometrejä autossa, eikä 28-vuotiaalla nuorellamiehellä ollut edes minkäänlaista varmuutta Selänteen tapaamisesta.

– En tiedä, saanko mahdollisuutta tavata Teemua. Mutta ollakseni rehellinen, pelkästään se, että pääsen juhlimaan hänen kanssaan, riittää minulle.

Lopulta Jones päätyi Torontossa nimmarijonoon, joka oli todella pitkä. Selänne kuitenkin teki sitä, minkä hän parhaiten osaa: Hän jakoi nimikirjoituksensa kaikille jonoon saapuneille faneille ja Jones oli yksi heistä. Unelma oli toteutunut.

– Teemu oli uskomattoman kiltti ja hän oli siinä niin kauan, että jokainen oli saanut tavata hänet. Siihen meni hieman yli kaksi tuntia.

Vaan, mikä on saanut Jonesin pysymään lojaalina suomalaisässälle läpi koko elämänsä?

– Hänen intohimonsa maataan kohtaan ja se, millainen lähettiläs hän urheilulle on. Kyse on myös hänen eläväisestä persoonastaan; hänellä on aina aikaa hyväntekeväisyydelle ja jokaiselle ihmiselle.