Helsingin IFK:n ja Ilveksen välillä nähtiin värikäs kamppailu keskiviikkona, kun kotijoukkue HIFK kampesi itsensä kolmannessa erässä tappioasemasta 4-3-voittoon ja venytti samalla kotivoittojen putkensa kymmenen ottelun mittaiseksi.

Silti ottelun puhutuin tilanne oli Ilves-puolustaja Juuso Pullin härski taklausyritys nuoreen tähtipuolustajaan Miro Heiskaseen.

Hyökkäyksen kärkeen noussut Heiskanen lähti hanakasti irtokiekon perään Ilveksen puolustusalueen kulmaan.

Matkaa kiekkoon oli vielä useampi metri, kun samaan aikaan kiekkoa tavoitellut Pulli päätti kesken luistelukilpailun ajaa päin Heiskasta, joka ei ollut kiekottomana pelaajana ollenkaan valmistautunut taklaukseen.

Heiskanen oli kuitenkin omaksi onnekseen sen verran hereillä tilanteessa, että pystyi väistämään täyden kontaktin. Pulli osui nuorukaiseen sen verran, että Heiskanen menetti tasapainonsa ja liukui pahan näköisesti päin laitaa.

Heiskanen ei loukkaantunut tilanteessa ja teki vielä elintärkeän tasoitusmaalin ottelussa.

Pulli selvisi tempustaan ilman rangaistusta, mutta välikohtaus puhutti vielä ottelun jälkeenkin. Muun muassa Iltalehti uutisoi keskiviikkona, että HIFK:n tuore urheilujohtaja Tobias Salmelainen oli antanut tiukkaa palautetta otteluvalvojalle ja antanut myös kommenttinsa medialle.

– Ei kuulu jääkiekkoon. Kiekoton pelaaja viisi metriä ennen laitaa. Nämä ovat todella vaarallisia tilanteita, ja ne pitää kitkeä pois, Salmelainen sanoi Iltalehdelle.

Katso Pullin taklausyritys Heiskaseen tästä linkistä!