Carolina Hurricanesin hyökkääjän Sebastian Ahon NHL-kausi ei ole lähtenyt parhaalla tavalla liikkeelle.

Onko 20-vuotiaaseen suomalaisnuorukaiseen iskenyt ns. ”toisen kauden kirous” tai vastaava, koska hän ei ole onnistunut iskemään vielä yhtään maalia tämän kauden 11 ottelussa.

The Hockey News -lehden toimittaja Jared Clinton nostaakin Ahon listauksessaan yhdeksi tämän kauden NHL-pelaajaksi, jolle kiekot eivät vain ole pomppineet sisään.

– ”Toisen kauden kuopat” eivät ole harvinaisia, mutta nyt tuntuu, että Aho on tällä hetkellä ”toisen kauden kraaterissa” maalinteon osalta. Aholla on 11 peliin kuusi tehopistettä, mutta yksikään niistä ei ole ollut maali. Kyllä, 24 osuman viime kauden jälkeen hän on nyt nollan maalin tahdissa. Se ei tietenkään tule tapahtumaan, mutta Aho pohtii varmasti tällä hetkellä, jos kiekko edes joskus menisi sisään, Clinton kirjoittaa.

Aholla on ollut lukuisia paikkoja 11 ottelun aikana. Hänellä on peräti 62 laukaisuyritystä, joista 33 on mennyt maalia päin. Yksikään maaliton NHL-hyökkääjä ei ole laukonut yhtä montaa kertaa kuin suomalaistaituri.

Aholla on tältä kaudelta kasassa myös 35 maalipaikkaa, joista kymmenen on luokiteltu vaarallisiksi tilanteiksi. Yhdelläkään nollan maalin miehellä ei ole ollut vastaavaa määrää maalipaikkoja.

– 20-vuotias Aho on liian dynaaminen, että tämä jatkuisi pitkään. Hän saa Hurricanesin hyökkääjistä kolmanneksi eniten peliaikaa ylivoimalla ja hänen kokonaispeliaikansa on noussut peräti kahdella minuutilla viime kaudesta. Hän ravistaa tämän heikon vaiheen vielä pois, joten älkää olko yllättyneitä, jos hän yltyy hurjaan vireeseen, toimittaja vakuuttaa.