NHL:ssä Carolina Hurricanesia on odoteltu mukaan pudotuspelitaisteluun ja joukkueen tulevaisuutta on pidetty valoisana.

Viime vuosien aikana seura on jäänyt jatkuvasti pudotuspelien ulkopuolelle. Rosterissa on tapahtunut uudelleenrakennusta ja mukaan on tullut uusia vastuunkantajia.

Alkukaudella sama nihkeä meno on jatkunut.

Hurricanes on oman divisioonansa viimeisenä. Jo nyt se on neljä pistettä pudotuspeliviivan alapuolella.

Viime yönä Hurricanes hävisi koko NHL:n huonoimmalle joukkueelle, Arizona Coyotesille.

– Hurricanes on vaaravyöhykkeellä. On aika miettiä, että voivatko he jatkaa näin. Pitää kysyä sitä, eikö valmennus tai jalkeilla oleva kokoonpano saa tarpeeksi asioita aikaiseksi, kolumnisti Luke DeCock pyöritteli Charlotte Observerin sivuilla.

Hurricanesin iso ongelma on liittynyt tehokkuuteen. Vaikka seura luo kohtuullisesti tekopaikkoja pelistä toiseen, eivät paikat meinaa näkyä valotaululla. Tällä hetkellä seuran maaliero on -5.

Hyökkäyksen puolella esimerkiksi suomalaistähti Sebastian Aho on pelannut jo 12 ottelua maaleitta.

– Tekeekö joko GM Ron Francis tai omistaja Peter Karmanos jotain, jotta kelkka saadaan käännettyä? DeCock jatkoi kyselyä.

DeCockin mukaan katseet saattavat kääntyä suoraan penkin taakse.

– Valmentajan vaihtaminen olisi helpoin ja ehkä jopa odotetuin ratkaisu. Bill Peters on varmasti hyvä valmentaja, mutta kun katsoo Hurricanesin otteita, on pakko kyseenalaistaa ja miettiä, että meneekö hänen viestinsä perille. Jopa parhaat valmentajat joutuvat joskus syrjään. Peters on yrittänyt kolmen vuoden ajan muuttaa kulttuuria, mutta kuunteleeko häntä enää kukaan?

Kauden alla moni ihmetteli, kun Hurricanesille nimettiin peräti kaksi kapteenia. DeCockin mukaan Peters oli isossa roolissa kyseisen ratkaisun takana.

– Toki Francis hyväksyi tuon päätöksen. Hän on samalla hankkinut niitä pelaajia, joita Peters on halunnut. Francisin ongelma on se, ettei hän ole pystynyt hankkimaan Hurricanesin sentteriosastolle parempia palasia. Näistä alkukauden ongelmista voi syyttää ihan yhtä paljon molempia, Francisia ja Petersiä, DeCock miettii.

NHL:n valmentajamarkkinoilla on tällä hetkellä muutamia varsin kovia nimiä. Yksi heistä on entinen Phoenix Coyotesin ja Dallas Starsin päävalmentaja Dave Tippett, jota ehdittiin huhuta aiemmin Detroit Red Wingsin uudeksi päävalmentajaksi.

– Francis on tullut tutuksi hyvin rauhallisena GM:nä. Dramaattiset muutokset eivät sovi hänen tyyliinsä, DeCock muistuttaa.

– Ongelma vain on se, että Hurricanesilla alkaa loppua aika rauhallisuuden osalta. Esimerkiksi muutaman viikon päästä ollaan jo tilanteessa, jossa erot alkavat kasvamaan ja voimasuhteet ovat entistä enemmän nähtävillä. Jos jotain muutoksia aiotaan tehdä, niin niitä on tultava nyt. Muuten niillä ei ole mitään väliä, DeCock näkee.