Alkukaudella ensimmäisissä 15 NHL-ottelussa Sebastian Aho janosi ja janosi ensimmäistä maalia.

Paljon kuteja, mutta ei millään onnistumista.

Kuudestoista peli toden sanoi.

– Ensimmäinen… tuntuu aika hyvältä, Aho hymyili leveästi sen jälkeen, kun hän oli kiskaissut kiekon verkkoon ottelussa Dallas Starsia vastaan.

Jo viime kaudella Aho haki uransa ensimmäistä NHL-osumaa pitkän tovin ajan. Tämän syksyn putki karkasi vielä pidemmäksi.

– Olen yrittänyt olla positiivinen, enkä ole miettinyt tuota aivan liikaa. Tiesin, että se maali on tulossa sieltä. Nyt voi olla iloinen, että se tuli, Aho mietti News & Observerille.

– Tuossa on ollut niin paljon paikkoja. Samalla tiedostin kuitenkin sen, että jos vain luon niitä ja yritän hakeutua aktiivisesti maalille, niin jossain vaiheessa jotain hyvää tapahtuu kuitenkin, Aho jatkoi.

20-vuotias suomalaishyökkääjä kuuluu Hurricanesin tärkeimpien pelaajien joukkoon. Näin suomalaislaiturin onnistuminen tuotti vapauttavan huokaisun seuran päävalmentajalle Bill Petersille.

– En tiedä kuka oli iloisin, kaikki kollektiivisesti penkillä vai hän itse, Peters tuumasi iloisena.

– Hän on pelannut hyvin ja tuon tiesi. Jossain vaiheessa se maali tulee kuitenkin sieltä, Peters jatkoi.

Viime kaudella hiljaisen alun jälkeen Aho pamautti peräti 24 maalia Hurricanesille. Samaista hurjaa steppiä janotaan myös nyt Raleighissa, Hurricanesin kotiseudulla.

– Toivottavasti kaikki palaa taas normaaliksi, Peters mietti Ahon tilanteeseen liittyen.

Yön ottelussa Aholle merkattiin tehot 1+2. Tämän kauden 16 ottelussa hän on nakuttanut 11 (1+10) tehopistettä.